*Nettavisen* Nyheter.

Fest i Huntsville

Trioen Huntsville fortsetter å lage musikk de er helt aleine om.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Herrene Grydeland, Zach og Kluften fortsetter å gå helt egne veier.

Huntsville er sikkert både det ene og det andre - blant annet minst to byer i USA. For oss musikkinteresserte derimot har det siden 2006 vært kun én ting - nemlig en uroriginal trio som har laga ditto musikk. Ivar Grydeland på gitarer og tilliggende herligheter, Tonny Kluften på bass og Ingar Zach på allehånde perkusjonsinstrumenter, har fra starten utgjort denne helt spesielle organismen. Uansett hvilket stoppested du hopper på når det gjelder Huntsville, så har du blitt konfrontert med musikk du aldri har hatt gleden av å ha blitt utfordra av før. Slik er det definitivt med "Pond" også.

Helt siden starten har det musikalske uttrykket hatt sitt utgangspunkt i kollektiv improvisasjon. Likevel har det vært langt unna det både Peter Brötzmann, Frode Gjerstad og Evan Parker har møtt oss med. Rock, elektronisk musikk, americana inkludert bluegrass er bare noen av ingrediensene Huntsville har bakt inn i sitt unike bakverk og nå låter det tøffere og mer Huntsville enn noen gang.

Musikken har blitt til i løpet av ei uke i studio sammen med tekniker Johnny Skalleberg og vi blir servert fire sakteflytende, lange låter som får tid, rom og luft til å utvikle seg - saaaakte.

Huntsville er altså i større grad enn noensinne en musikalsk smeltedigel der ting skjer hele tida, men noe så voldsomt på de tre herrenes - og ingen andres (med unntak av Skalleberg da) - sine premisser. I denne dammen er det veldig hyggelig og spennende å oppholde seg.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Huntsville

Pond

Hubro/Musikkoperatørene

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.