For en reise!

Den norsk-svenske trioen Munkeby Nørstebø - Strid - de Heney tar oss med til steder neppe noen har vært på før.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Henrik Munkeby Nørstebø, Nina de Heney og Raymond Strid tar oss med på forskningsferd.

Da den nå 28 år gamle trombonisten Henrik Munkeby Nørstebø, opprinnelig fra Trondheim, skulle avlegge eksamen ved Musikhögskolan i Göteborg for knapt fire år siden, så satte han sammen drømmetrioen sin til eksamenskonserten. Den bestod av den sveitsiske, men Sverige-bosatte bassisten Nina de Heney og den svenske trommeslageren Raymond Strid. Noe forteller meg at Munkeby Nørstebø, som nå er i ferd med å avslutte sitt mastersstudium i Oslo, bestod eksamen med glans.

Trioen lever i alle fall fortsatt sitt eget liv og her får vi være med på to konserter i løpet av to marsdager i fjor i henholdsvis - du har kanskje tippa det allerede - Oslo og Wien.

Dette er så avgjort fritt improvisert musikk uten noen som helst melodiske referanser. Dette blei skapt der og da og kommer aldri til å bli spilt igjen. Her snakker vi om kommunikasjon på et høyt nivå og der lytteegenskapene er helt avgjørende.

Den felles forståelsen for bruken av spenning og avspenning er sentralt i alt trioen foretar seg. Musikken utvikler seg konstant, men ofte saaakte og stiiiille. De dynamiske virkemidlene de er utstyrt med gjør likevel at musikken også kan ta helt andre retninger med eksplosjoner og utbrudd av ganske voldsom karakter.

De to cirka 50 minutters konsertene er sjølsagt helt forskjellige, men har det samme tankegodset i bånn. Dette er original og unik musikk som for mange nok egner seg best live, men som absolutt har kvaliteter som gjør at den egner seg for eksempel ved en pool i Thailand også!

Henrik Munkeby Nørstebø er definitivt et spennende navn å følge i tiåra som kommer - uansett hvilken by han spiller i.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Munkeby Nørstebø - Strid - de Heney

Oslo Wien

Va Fongool/Musikkoperatørene

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.