*Nettavisen* Nyheter.

Fra pop til power

Petter Vågan må være en av de mest allsidige musikantene her hjemme. Den ene dagen møter vi han som frontfigur i det mer enn lovende popbandet The Fjords, den neste i powertrioen Marvel Machine.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Marvel Machine - tøffe saker.

Jeg bryter umiddelbart sammen og tilstår at Marvel Machines debut fra 2011, "Volt/Revolt", dessverre gikk meg hus forbi. Jeg har heller ikke fått med meg trioen live, så jeg ante lite om hva jeg skulle møte da "Silver Sun, Ember Sky" inntok stereoanlegget.

Det jeg visste var at trioen bestod av Henning Carlsen på elektroniske trommer, Rune Nergaard, med fartstid fra blant annet Bushman´s Revenge og Montée på bass og Petter Vågan, som vi i tillegg til The Fjords også har truffet på i Trondheim Jazzorkester og i Scent of Soil, med Tore Brunborg og Kirsti Huke, på gitar. Bare det i seg sjøl skulle borge for kvalitet, men hva slags retning musikken ville ta lå ikke i korta.

Grunnen er jo den enorme bredden og allsidigheten de har vist i mange av konstellasjonene de har dukka opp i. Her møter vi de tre åpne sinnene i et kollektiv som henter hemningsløst fra sjangre som elektronika, rock, støy, impro og ambient. Dette setter de sammen til en slags høyst melodisk og rytmisk frijazz-ekskursjon med et sound de er fullstendig aleine om.

Kvaliteten og kvantiteten i norsk jazz befinner seg nå på et nivå den aldri har vært i nærheten av tidligere. Derfor er det ekstra imponerende at Marvel Machine makter å finne sitt eget høyst personlige jazz/elektronika uttrykk oppi denne herlige jungelen.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Marvel Machine

Silver Sun, Ember Sky

Gigafon Records/Musikkoperatørene

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.