RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Tor Hammerø

Førr ei dame!

Jeg har hatt et av og på-forhold til Susanne Lundeng gjennom mange år. Aldri skikkelig slutt, men nå er vi i alle fall veldig i gang igjen.

Susanne Lundeng - det gnistrer av både felespellet, stemma og øynene.
Susanne Lundeng - det gnistrer av både felespellet, stemma og øynene.

Susanne Lundeng (49) kom inn i norsk musikkliv som en virvelvind med sitt livsbejaende felespill, si flotte stemme og sin utstråling av samme kaliber. Folkemusikken var utgangspunktet for hennes uttrykk og den ligger fortsatt i bånn. Med sin tiende utgivelse forteller hun oss at hun har stadig mer å melde og det på et herlig vis med masse dynamikk i sangstemma og felespillet. 

Denne gangen møter vi for første gang Lundeng med egne tekster og det er absolutt ingen tvil om at vi har med ei kvinne å gjøre som har et levd liv å hente fra. Inderlighet, ekthet, skjørhet - det å stå frem avkledd og likevel stolt og som den hun virkelig er, kommer tydelig frem ikke minst i tekstene, men også i de skjøre og vakre melodiene.

Når hun så har fått veldig flott reisefølge av trommeslager Arnfinn Bergrabb, tangentist Bjørn Andor Drage og lydmanipulator og elektroniker Are Bredal Simonsen - alle med røtter i Bodøs rike musikkliv -  så tar de oss med inn i et lyrisk landskap med tydelige avtrykk av folkemusikk sjølsagt, men også progrock, jazz og andre herligheter har funnet sin naturlige og vakre plass.

Susanne Lundeng har kommet tilbake i min musikalske sfære - denne gangen for å bli håper jeg.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.    

Susanne Lundeng

Det va nære på

Havella/Musikkoperatørene