*Nettavisen* Nyheter.

Funky så det holder

Et av klodens tøffeste jazzband - Medeski Martin & Wood - møter en av de hippeste gitaristene på Tellus, John Scofield. Slikt blir det saker av!

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Stjernelag med ryggen mot veggen.

Helt siden begynnelsen av 90-tallet har Medeski Martin & Wood innehatt en av pallplassene innen den hippe fusiongata der det glatte fusionuttrykket har vært langt borte. Tangentmann John Medeski, trommeslager og perkusjonist Billy Martin og bassist Chris Wood har laga sitt eget uttrykk som har snakka både til jazzfolket og til rockemennesker og ikke minst på jambandscena etablerte raskt MMW seg som et av de ledende banda.

På sett og vis var forbindelsen til en av supergitaristene over there, John Scofield, ganske åpenbar - han har røtter i omtrent de samme uttrykka og sjangrene som MMW. I 1998 møttes de på skive for første gang da MMW var "backingbandet" til Scofield på " A Go Go".

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Scofield og Medeski Martin & Wood in action.

Siden den gang har de "to" holdt kontakten både i studio og på turné med ujevne mellomrom - til stor glede for både for dem og for et stort publikum kloden rundt. Med "Juice" tar de nok et nytt steg og sjøl om de ikke sprenger noen grenser med dette prosjektet, så skaper de nok en gang en hyggestund på tvers av sjangergrensene.

Her får originalmateriale skrevet av alle de fire involverte, samt coverversjoner av Eddie Harris´"Sham Time", Doors-klassikeren "Light My Fire", Creams "Sunshine of Your Love" og Dylans udødelige "The Times They Are a-Changin´". Alt er gjort med hjerte og sjel - dette er amerikansk musikk gjort av fire herrer som er blant de aller hippeste uansett sjanger. Tøft og tildels urfunky er det.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Medeski Scofield Martin Wood

Juice

OKeh Records/Indirecto Records//Sony Music

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag