I 2016 fant vokalisten Johan Helland fra Konnerud ved Drammen og tangentisten Audun Haave Reknes fra Tromsø, begge bosatt i Oslo, ut at de ville forlenge soularven fra 70-tallet. De satte i gang å skrive låter og etablerte bandet Dark Roast som etter hvert har blitt et seksmanns band med Adrian B. Andresen på trompet, Bård J. Berg på trommer og perkusjon, Daniel Deltchev på saksofon og Markus H. Gundersen på bass.

Noe forteller meg at flere av de unge herrene har sterke bånd til Musikkhøgskolen. De har i alle fall en felles dragning mot musikken som blant andre James Brown og Marvin Gaye skapte lenge før noen av dem var påtenkt.

De har tatt med seg tradisjonen derfra og flytta den elegant inn i vår egen tid. Hovedkomponistene Helland og Haave Raknes har med seg impulser fra både soul, rhythm and blues, pop, funk, gospel og jazz og med de ti låtene forteller de oss at til tross for relativt få år på Tellus så har de tilegna seg både modenhet og store doser dyktighet på horna sine - dette gjelder ikke minst vokalist Helland som følger elegant i fotspora til blant andre Odd René Andersen.

Mitt lille ankepunkt når det gjelder denne fine debuten er at de biter over for mye - de skal liksom innom alt. Det er forståelig, men neste gang ønsker jeg meg et mer fokusert uttrykk.

Dark Roast har veldig mye flott å fare med allerede ut fra startblokkene - noe forteller meg at brygget blir enda sterkere og bedre neste gang.

PS Dessuten håper jeg at Trump blir avsatt så snart som mulig.