*Nettavisen* Nyheter.

Godt Fiske

Bassisten Trygve Waldemar Fiske fikk anledning til å sette sammen sitt drømmeband. Nå kommer han med sin drømmemusikk også.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Waldemar 4 - i selfie mood.

Under Moldejazz i 2013 blei den nå 28 år unge bassisten Trygve Waldemar Fiske fra Frei på Nordmøre tildelt talentprisen. Fiske, med utdannelse fra jazzlinja i Trondheim og med fartstid fra blant annet bandene til Hanna Paulsberg og Heidi Skjerve, fikk dermed anledning til å sette sammen sitt drømmeband for å fremføre ny musikk under festivalen i 2014. Det blei intet mindre enn suksess og med det sjøltitulerte albumet "Waldemar 4" får nå også alle andre muligheten til å sjekke ut musikken.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Trygve Waldemar Fiske med noe eget på hjertet.

Sammen med trommeslager Erik Nylander, saksofonist og bassklarinettist André Roligheten og den Berlin-baserte pianisten Håvard Wiik, også han fra Frei, har Fiske skapt musikk som er høyst personlig og som har henta inspirasjon fra store deler av jazzhistoria. Her er det både elementer av frijazz og usedvanlig vakre melodiske ekskursjoner i både ballade- og uptempo. Waldemar 4 skjemmes på ingen måte over å møte oss med straight og heftig swingbasert musikk heller. Roligheten og Wiik har skrevet ei låt hver, mens Fiske har ansvaret for de seks andre.

Ensembleuttrykket er viktig og usedvanlig tett her, men med solister som Roligheten og Wiik - du verden for en kapasitet vi har med å gjøre etterhvert - så er det sjølsagt godt med individuelle rom også.

Det er stort dynamisk spenn i Waldemar 4s musikk. Det er også en solid bekreftelse på at i Trygve Waldemar Fiske har kongeriket fått nok en bassist og potensiell bandleder av meget solid kaliber.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Waldemar 4

Waldemar 4

Gigafon Records/Musikkoperatørene

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.