Groovy fra sør

Øyvind Nypan er en gitarist som har vært der lenge, men som har fått alt for lite oppmerksomhet. Her kommer et nytt bevis på det.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Nypan Trio - tøffe saker.

43 år unge Øyvind Nypan kommer opprinnelig fra Trondheim, men har bosatt seg i Kristiansand og underviser ved universitet i Agder. Nesten sjølsagt er det gitar- og ensemblespill som står på kjøreplanen. Til Kristiansand dro han også for å starte sin egen utdannelse før turen gikk til København og seinere Paris der han var bosatt og spilte i flere år. Tidligere har vi fått soloskivene "Elements" og "Republique" med både norske og fremmedlandske musikanter som den franske bassgiganten Pierre Boussaguet og Miles Davis-saksofonisten Rick Margitza. Nå er det det klassiske orgeltrioformatet som har trigga Nypan og også der framstår han som en meget habil komponist, bandleder og gitarist.

I 2011 møttes Nypan og de to Trondheimsmusikantene Daniel Buner Formo (orgel) og Truls Rønning (trommer) til det som skulle være en engangsgig. Det viste seg at de tre syntes det var så moro å jobbe sammen at de har fortsatt og fortsatt og fortsatt. Med "Directions" foreligger beviset på at det har vært en korrekt avgjørelse.

Nypan har skrevet fem av de sju låtene mens Buner Formo har ansvaret for de to resterende. Utgangspunktet for musikken ligger på mange vis i tradisjonen orgelgiganter som Jimmy Smith og Brother Jack McDuff og gitarister som George Benson skapte. Samtidig har de ambisjoner og evner til å flytte musikken inn i 2015. Musikken er hele tida usedvanlig melodisk og vakker og har både mye straight jazz og soul i seg.

Nypan Trio er bare med på å understreke hvor mye talent som befinner seg rundt om i kongeriket - nesten uten at noen vet om det. "Directions" gir oss knappe 40 minutter med herlig og groovy musikk presentert av en trio som holder meget høy klasse.

PS "Directions" er ikke å finne i tradisjonelle distribusjonskanaler. iTunes derimot er tingen og sender du en mail til onypan@gmail.com så kan du ikke se bort fra at han kan hjelpe deg også.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Nypan Trio

Directions

Nypan Music/iTunes

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.