*Nettavisen* Nyheter.

Gullfunn

Band of Gold er bassist Nikolai Hængsle Eilertsen og vokalist Nina Elisabeth Mortvedt. Sammen med gode venner har de laga et popalbum som vil bli huska - lenge.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Nina Elisabeth Mortvedt og Nikolai Hængsle Eilertsen på full fart til spennende steder.

Elbassist extraordinaire, og veldig mye annet, Nikolai Hængsle Eilertsen, ser ikke ut til å ha noen grenser overhodet når det gjelder musikk. Den eneste er vel at det han skal bruke tida si på må være kvalitet. Derfor var det nok ikke vanskelig for han å bli trigga da han hørte demotapene til vokalisten Nina Elisabeth Mortvedt. Her lå det gull og venta og den foredlingsprosessen musikken har vært med på har ført til at Band of Gold framstår som et stykke tidløs popmusikk av aller høyeste kvalitet.

De to har brukt mye studiotid og Hængsle Eilertsen har inkorporert elementer fra hele sitt fundament fra jazz via country til rock. Mortvedts lyse og transparente stemme og evne til å formidle tekster som handler om alt fra hvordan man kommer seg videre etter en tragedie, om forandring når alt er på vei utfor kanten og om å ta seg sammen og se framover, løfter dette til noe langt forbi en a4-pop-produksjon.

Når så Hængsle Eilertsen har henta inn venner som Kenneth Kapstad (Motorpsycho) og Olaf Olsen (Bigbang) på trommer, Dungen-gitarist Reine Fiske og tangentheltene Morten Qvenild og David Wallumrød, så mer enn antyder det hvilket nivå musikken til Band of Gold befinner seg på.

Nina Elisabeth Mortvedt er et helt nytt navn for meg. Hun har overbevist meg om at her har vi med ei stemme, bokstavelig talt, som har alt i seg til å skape seg og musikken sin ei glitrende framtid. Fullt så overraskende er det ikke Nikolai Hængsle Eilertsen, med fartstid fra Bigbang, National Bank og Elephant9, omgir seg med godlyd og kvalitetsmusikk uansett sjanger.

Band of Gold, både bandet og musikken, er sofistikert popmusikk også for musikkelskere langt utenfor popmenigheta.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Band of Gold

Band of Gold

Jansen plateproduksjon/Musikkoperatørene

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.