Hele verden som lekeplass

Stephan Micus er en tysk multiinstrumentalist som finner inspirasjon over alt.

 

Stephan Micus spiller på alt som kommer hans vei.

Stephan Micus er en 62 år gammel herre fra Stuttgart som helt siden midten av 70-tallet i stadig større grad har skapt sit eget univers. Bortimot 25 plater har det blitt siden debuten med "Archaic Concerts" i 1976 og Micus har hele tida vært tro mot sin søken etter nye og ekte uttrykk. De siste tiåra har han bodd på Mallorca, men jeg kan love at han har holdt seg et godt stykke unna charterparadiset Magaluf. Micus har derimot brukt Mallorca som base for utallige ekskursjoner kloden rundt. Japan, India og store deler av Sør-Amerika er bare noen av destinasjonene Micus har besøkt for å lære mer om kulturer og musikk og ikke minst i tillegg skaffe seg nye instrumenter slik at han kunne være i stand til å utvide palletten sin.

I tillegg til å synge så spiller han her ni forskjellige instrumenter, både strenge-, blåse- og perkusjonsinstrumenter. To av dem, henholdsvis fra Botswana og Marokko, er helt nye for Micus. Som alltid har han brukt instrumentene for å skrive/lage musikken og sette den inn i den kulturelle/etniske ramma de hører hjemme.

Stephan Micus har spilt inn musikken i sitt eget studio på Mallorca mellom 2012 og 2014 og som alltid er han helt alene - der flere instrumenter er involvert så har han sjølsagt benytta seg av muligheten til å legge på nye spor.

Stephan Micus har alltid vært en fremmed fugl som har holdt på med noe helt unikt. Slik er det fortsatt og han er fortsatt en musikalsk nomade som er i stand til å gi oss vakker og spennende musikk med røtter fra store deler av verden.

 

Stephan Micus

Nomad Songs

ECM/Grappa/Musikkoperatørene

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.