*Nettavisen* Nyheter.

Hvilken hyllest!

Stephen Sondheim er en av de største og viktigste komponistene i moderne amerikansk musikk. Nå blir han hylla av 36 av sine samtidige fra ulike sjangre og ikke minst pianisten Anthony de Mare.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Stephen Sondheim - en av de aller største.

Stephen Sondheim har rukket mer i løpet av sine 85 år enn noen med musikalske visjoner kan drømme om. Helt siden 1954 har mannen som har stått for musikken til musicaler som "Sweeny Todd"", "Sunday in the Park" og "Anyone Can Whistle" og med låter som "Send in the Clowns" og dusinvis av andre hits, mer eller mindre lagt lista for alt som finnes av musikk for teater og film. Nå har konsertpianisten Anthony de Mare virkelig satt seg fore å hylle Sondheim og de Mare er tydeligvis av den grundige typen.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Anthony De Mare har tatt initiativet til denne unike hyllesten.

de Mare har invitert 36 av sine "beste" venner til å arrangere en Sondheim-melodi hver seg for solo-piano eller for de Mare rettere sagt. Disse "vennene" kommer fra jazz, klassisk musikk og filmmusikk og vi snakker om så forskjellige komponister-arrangører-musikanter som Steve Reich, Wynton Marsalis, Mark-Anthony Turnage, Fred Hersch, Ethan Iverson, Frederic Rzewski og Thomas Newman. Sju land er representert og Sondheim uttalte etter at han fikk høre musikken at "To hear composers take my work and take it seriously.....it´s a thrill!"

Denne omtalen er basert på en promokopi der 12 av tolkningene er med - hele pakka består av en trippel cd med 36 låter. de Mare skal ha all mulig slags ære for både ideen og for evnen til å gå inn i musikken på de forskjelligste måter: som jazzmusiker, samtidstolker og som en lettere underholdnings-filmpianist. Det er faktisk lett å bli lurt her og dermed tro at det både er Fred Hersch og Ethan Iverson som spiller faktisk.

Musikken til Stephen Sondheim inneholder så mye og består av så mange lag. De 36 arrangørene og Anthony de Mare har makta på et fabelaktig vis - i alle fall 12 av dem som jeg har fått tilgang til - og vise oss alle at det er tilfelle - nok en gang!

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Diverse artiser

Liaisons: Re-Imagining Sondheim from the Piano

ECM New Series/Grappa/Musikkoperatørene

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.