*Nettavisen* Nyheter.

I tankeland

Skyggespill - det vil si Kjetil Husebø - skaper stemninger med sine allehånde elektroniske instrumenter og duppeditter som det er godt å oppholde seg i.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Skyggespill alias Kjetil Husebø skaper flotte stemninger.

Foto: Francesco Saggio

Knapt 40 år unge Kjetil Husebø er en musikant, komponist og produsent som har passert under de fleste radarer. Det til tross for at han to soloalbum, "Sources" og "Contradictions" og to samarbeidsprosjekt under paraplyen Optical Substance mellom 2005 og 2013. Mitt eneste møte med Husebø er "Contradictons" fra 2012 der hans spilte solopiano i tillegg til live elektronikk og sampling.

Under navnet Skyggespill tar det hele ei ny retning - her fokuseres det utelukkende på elektroniske lydlandskap.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Kjetil Husebø er også en spennende pianist.

Foto: Fridtjof Wesseltoft

Husebø og Skyggespills inspirasjonsliste inneholder navn som Biosphere, Deathprod, Christian Fennesz, Chris Watson, Richard Devine og György Ligeti. Det forteller oss en hel del om hvor Skyggespills landskap befinner seg. De fire "låtene" varer cirka en halvtime og skaper stemninger som er både spennende og unike. Skyggespill bruker sjøl betegnelser som maksimalistisk, minimalistisk, flytende, kaotisk og mørk om musikken sin og det er ikke vanskelig å slutte seg til det. Dette er musikk uten en melodisk eller rytmisk kjerne, men som det likevel er lett å følge og ta del i.

Skyggespill skaper en lydverden han er alene om og skal ha mye kreditt for både mot og kreativitet.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Skyggespill

Morphing Between Spaces and Phases

Optical Substance Productions/Musikkoperatørene

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.