Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Tor Hammerø

Kommet hjem

Vokalisten og låtskriveren Stina Kjelstad er et nytt navn for meg. Hennes andre visittkort har vært indre mindre enn en behagelig opplevelse.
Stina Kjelstad har evnen til å snakke til oss.
Stina Kjelstad har evnen til å snakke til oss.

Opprinnelig fra Toten, men bosatt i Stavanger, har Stina Kjelstad (31) enn så lenge makta å passere under alt for mange radarer. Hennes innsmigrende og lett naive stemme er nemlig av slaget som snakker til deg med en gang og som har evnen til å bli værende der.

Opprinnelig skulle Kjelstad studere dans i Stavanger, men en skade førte til at hun plukka opp igjen musikken og i tillegg til ei tidligere soloskive, så har hun også vært å høre i jentevokaltrioen Songs by the Sea.

Kjelstad melder seg umiddelbart inn i en flott og stolt singer/songwriter-tradisjon. Hun skriver om temaer de fleste av oss kan kjenne oss igjen i og hun formidler dem på et tilforlatelig og personlig vis. Hun er miksa langt fram i lydbildet og der har hun noe å gjøre.

Medspiller på de fleste områder i livet, også som medforfatter av låtene og som medprodusent, Andreas Barsnes Onarheim, skal ha mulig slags ære for å ha skapt deilige omgivelser som det lett barnlige uttrykket til Kjelstad - det er mulig å trekke tråder til Lisa Ekdahl her - passer utmerket i.

Hele veien er det spesialplukka medhjelpere som Barsnes Onarheim på allehånde strengeinstrumenter, Thorleifur Gaukur Davidsson på munnspill og Simen Kiil Halvorsen på trompet som krydrer musikken og alle bidrar med sitt eget og med masse empati.

Lisa Ekdahl har vært nevnt, men den aller største inspirasjonskilden, Joni Mitchell, får sin egen store hyllest som avslutning: «Joni» med Kjelstad heilt aleine på vokal og akustisk gitar. Ekte og inderlig. Minuset med «Home», er at låtene, som befinner seg i et slags visepoplandskap med en hel del americana i seg, er noe for like - litt for enstonige.

Det tok sin tid før Stina Kjelstad og mine veier skulle krysse hverandre. Jeg gleder meg allerede til neste møte.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Stina Kjelstad Home Fjorden Music/stinakjelstad.com

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).