*Nettavisen* Nyheter.

Liv i stillheten

Alle innbyggerne i den engelske byen Imber fikk i 1943 beskjed om å flytte fordi byen skulle brukes som treningsområde for de allierte styrkene. Siden har den blitt stående tom. Her får vi musikken "om" byen der ingen bor.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

kÖök er en duo går sine egne veier.

Duoen kÖök lager like unik musikk som bandnavnet mer enn antyder. Duoen, der både Jørn Erik Ahlsen og Stian Larsen spiller gitar og trakterer allehånde elektronikk, har eksistert siden 2010 og har allerede cdene "kÖök" og "Live in Leipzig" på samvittigheten. De har begge passert under radaren for min del, men med "Imber, Wiltshire" som referanse så er det neppe A4-musikk å finne der heller.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Jørn Erik Ahlsen og Stian Larsen følger ikke læreboka akkurat.

Byen Imber i grevskapet Wiltshire er altså en by som er fullstendig fraflytta, men som absolutt har ei historie. Det totalt fritt improviserte lydlandskapet kÖök har skapt for å fortelle sin opplevelse av denne spesielle byen er på ingen måte melodisk, men likevel harmonisk.

De to er meget flinke til å lage stemninger som flyter stille videre og som er egna til å fortelle oss denne spesielle historia. Tradisjonell støy og frijazz er dette uttrykket ganske langt unna og med assistanse fra trommeslageren Dag Erik Knedal Andersen og bassisten Guro Skumsnes Moe (MoE) på noen av spora, så inviterer de oss med inn i en helt unik verden.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

kÖök

Imber, Wiltshire

Va Fongool/Musikkoperatørene

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag