Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Tor Hammerø

Musikalsk mosaikk

Det Oslo-baserte bandet Touché Monet tar på seg jobben med å videreføre stringswing-tradisjonen på sitt eget, friske vis.
Touché Monet byr på herlig og livsbejaende musikk.
Touché Monet byr på herlig og livsbejaende musikk.

Det Hot Club de Norvège satte i gang med for flere tiår siden, har heldigvis fått flere avleggere og Touché Monet er av slaget som kan føre stafetten videre til stadig nye generasjoner.

Touché Monet består av gitaristene Johan Tobias Bergstrøm og Bård Helgerud, Meade Richter på fiolin og Fredrik Solberg på bass. Stort sett har kvartetten sett slik ut fra starten bortsett fra at amerikanske Richter, som er bosatt i Norge, har tatt over for Håkon Aase. Gutta befinner seg rundt 30 års merket og forteller oss med det at stadig nye generasjoner også digger stringswing-uttrykket som Django Reinhardt & Co unnfanga på 30-tallet.

Dette er den tredje skiva som har kommet min vei med bandet som bare het Touché til å begynne med. Det som er veldig hyggelig her er at de fortsatt skriver mye av materialet sjøl - sju av de ti låtene er sugd av eget bryst. I tillegg får vi også «Kissimmee Kid», «This Can´t Be Love» og «That´s All» og på de to sistnevnte dukker også den meget lovende vokalisten Live Foyn Friis opp. Mandolinisten Magnus Wiik, også han en langt framskreden strengeplukker i diverse grenseland, står på gjestelista på tre av spora.

Touché Monet er et flott og livsbejaende band som samtidig som de er i tradisjonen også viderefører den. Her blir det ikke gjort noen forsøk på noe revolusjonerende - her skal det kun spilles musikk som de fire åpenbart elsker og som de ønsker å dele med mange. Det greier de på et herlig og personlig vis.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Touché Monet Mosaic Hot Club Records/Musikkoperatørene

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).