*Nettavisen* Nyheter.

Over alle verdens hav

Hva kan skje når musikere fra Sverige og Australia møtes? Søt musikk kan sjølsagt oppstå.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Unge musikere fra Australia og Sverige har funnet hverandre på unikt vis.

Med bandet Svelia har det skjedd på flere plan. Den australske vokalisten Casey Moir har vært bosatt i Sverige siden 2007 og noe forteller meg at det nok har en del med Johan Moir, bassisten og ektemannen, å gjøre. Sammen med trompeteren Reuben Lewis, trommeslageren Aidan Lowe og pianisten og trekkspilleren Luke Sweeting, alle fra Australia, men Lowe bosatt i smeltedigelen Berlin, har de laga musikk som forteller oss at det skjer mye spennende like utenfor stuedøra vår - uten at vi aner det.

Nå har Odd Gjelsnes og hans Losen Records tatt ansvar og gitt ut bandets debutalbum uten at de har noen slags forbindelse med Norge. Det er modig og tøft gjort - noe forteller meg at det ikke har vært fortjenestepotensialet som har vært utslagsgivende her.

Kollektivet Svelia gir oss musikk som ikke er av den enkleste og, i første omgang, mest tilgjengelige. Jovisst er den låtbasert, vakre og søkende låter også, men ofte tar de fem oss med på frie og åpne ekskursjoner som krever vår fulle konsentrasjon. Gir vi Svelia og musikken det, så er det mye unikt i det de fem byr på.

Casey Moir vant Young Nordic Jazz Comet-prisen i 2013 og det er absolutt mulig å skjønne etter dette møtet. Hun er en spennende og annerledes vokalist som er på vei til å skape sitt eget unike uttrykk i en rekke grenseland. Hennes fire "medspillere" tilhører en liknende tradisjon. Svelia har noe eget å melde.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Svelia

Transitions

Losen Records/MusikkLosen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.