*Nettavisen* Nyheter.

På den ikke helt øde øya

Lars Myrvoll har med sitt The Island Band laga spennende musikk i de fleste grenseland.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Lars Myrvoll - en kar med visjoner.

Fra tid til annen dukker det opp musikk i postkassa jeg ikke har noen som helst anelse om hva er. The Island Band med "Like Swimming" hører hjemme i den kategorien. Når jeg ser at skiva kommer ut på kanskje det mest spennende selskapet i Norge, Hubro, spennes likevel forventningsbua ganske høyt og nok en gang skulle det vise seg å være på sin plass.

Bak dette "bandet" - det er nok skapt for anledninga vil jeg tro - står Lars Myrvoll. Født og oppvokst i Bodø, men nå bosatt i Oslo hvis jeg har skjønt det riktig, har Myrvoll bevegd seg i spennende kunstneriske kretser i mange år og du verden som musikken hans bærer preg av det også.

Samarbeidet med Hubro-sjef Andreas Meland går i alle fall tilbake til 2009 da Myrvolls debut-LP "The Island" så dagens lys på Safe as Milk-labelen som Meland også stod bak. Den gikk meg, og noen andre også, hus forbi.

Nå har Myrvoll tatt et steg videre og samla noe som likner på et drømmeband med musikanter fra band som Ultralyd, Splashgirl, MoHa, Kråkesølv, Sheriffs of Nothingness, Møster! og Datarock. Det betyr igjen at han har henta toppfolk med bakgrunn i alt fra pop, rock, samtidsmusikk, impro, jazz og jeg vet ikke hva.

Slik er også musikken Lard Myrvoll har hørt for seg og som har blitt unnfanga her. Veldig mye er instrumentalt, men på den herlige poplåta "Swimming" synger Myrvoll personlig med nok et nytt navn for meg, Maria Due. Hvilken nydelig og inderlig duett!

Saksofonistene Jørgen Mathisen og Kjetil Møster sparer seg ikke når de får muligheten og er viktige når det gjelder å skape grenseløse landskap. Slik er det også med de andre inviterte her: alle er bedt inn fordi de er akkurat de de er og alle setter sine personlige bumerker på rammerverket Lars Myrvoll har gitt dem.

Musikken har en slags filmatisk, bilderik og atmosfærisk stemning rundt seg. Instrumenteringa med synther, fioliner, theorbo, tuba, zither, stemmer og gudene vet hva, skaper et lydbilde ulikt alt annet som har vederfaret mitt mottaksapparat i alle fall. "Like Swimming" er et vakkert, drømmende og unikt visittkort fra Lars Myrvoll og The Island Band. Så hyggelig at vi endelig fikk møtes!

Klikk på bildet for å forstørre.

 

The Island Band

Like Swimming

Hubro/Musikkoperatørene

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag