*Nettavisen* Nyheter.

Rytmen er på plass

Sammy Figueroa er en av klodens mest groovy perkusjonister. Her viser han seg fram som sjef også.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Sammy Figueroa spiller på det meste.

Miles Davis, Sonny Rollins, The Brecker Brothers, Mariah Carey, David Bowie og Ashford & Simpson har en ting - eller rettere sagt en musikant - til felles: perkusjonisten Sammy Figueroa. Grunnen er usedvanlig enkel og grei. Figueroa er nemlig usedvanlig dyktig og tilpasningsdyktig.

I tillegg til å ha spilt på skivene og i bandene til "alle", så har han også rukket å spille inn tre skiver under eget navn og blitt nominert til Grammy to ganger. Kvaliteten er det altså ikke så mye tvil om. Når han så bestemt påstår at "Imaginary World" er hans beste skive noensinne så er det det verdt å låne øre.

Figueroa ønska ikke at "Imaginary World" skulle bli typen latinjazzskive der alle spilte fortest og høyest. Han snakka med sine nærmeste samarbeidspartnere, pianisten Silvano Monasterios og bassisten Gabriel Vivas som har skrevet fire låter hver seg, og de var veldig med på tankegangen til Figueroa. Sammen med trommeslageren David Chiverton, trompeteren Alex Pope Norris og saksofonisten Troy Roberts, har de laga ei heidundrende vakker og varm reise som tydeligvis er fundamentert på tonnevis med empati. På noen av spora er også synthmannen Hal Batt, trompeteren Cisco Dimas og gitaristen Chico Pinheiro hjertelig tilstede - alle ukjente navn for meg, men du verden for en kvalitet vi snakker om hele veien.

Sammy Figueroa og vennene hans gir oss latinjazz som det swinger og groover noe vederstyggelig av. Jovisst imponerer solistene også, men de er absolutt ikke ute for å vise hvor vanvittig flinke de er. De er sammen med Figueroa for å lage heftig og varm musikk og det har de greid.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Sammy Figueroa

Imaginary World

Savant/MusikkLosen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.