RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Tor Hammerø

Som døtre så mor

Ane Brun og Mari Kvien Brunvoll er to av kongerikets aller mest spennende og særpregede vokalister og formidlere. Mamma Inger Johanne Kvien Brunvoll har vært fødselseshjelper på alle vis.

 

Inger Johanne Kvien Brunvoll har også noe helt eget å fare med.

I hjembyen Molde har Inger Johanne Kvien Brunvoll vært en sentral skikkelse i musikk- og kulturlivet i en årrekke og det er tydelig at døtrene har tatt med seg mye av inderligheten, viljen og evnen til å skape noe unikt hjemmefra. På dette lille visittkortet, på knapt 15 minutter, får vi møte Kvien Brunvoll, både som vokalist på norsk og fransk, pianist og på melodika, sammen med fribyforfatteren Gilles Dossou-Gouin fra Benin som leser egne dikt på norsk og bassisten og perkusjonisten Walter Heim.

 

 

Både Ane Brun og Mari Kvien Brunvoll har arva gode gener.

De seks spora er først en liten improvisasjon i både ord og toner, før vi møter Dossou-Gouins lyrikk både på fransk, vakkert tolka av Kvien Brunvoll, og oversatt til norsk av Kjell Olaf Jenssen og sjarmerende lest av forfatteren. Tekstene hans forteller oss at han har fått et nært og ekte forhold til Norge og spesielt Romsdalen etter å ha bodd der i mange år.

 

Fribyforfatter Gilles Dossou-Gouin fra Benin har slått rot i Molde.

Disse små og unike møtene mellom åpne og søkende sjeler fra forskjellige utgangspunkt viser oss at de har mye å "snakke" om. Det er absolutt verdt å ta turen inn i disse originale landskapene.

 

Gilles Dossou-Gouin - Inger Johanne Kvien Brunvoll - Walter Heim

Å hvile et annet blikk

www.solberget.no