RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Tor Hammerø

The hardest working man

Trommeslager, bandleder, "plateselskapsdirektør" og gudene vet hva - Paal Nilssen-Love - har som oftest langt over 200 reisedøgn i året. Han hviler ikke når han er hjemme heller!

 

Førstevalget til svært mange frijazzere kloden rundt heter Paal Nilssen-Love.

Sten Sandell & Paal Nilssen-Love

Jacana

Rune Grammofon/Musikkoperatørene

Paal Nilssen-Love og den svenske pianisten Sten Sandell har ei historie sammen som går helt tilbake til 1999. Da satte Sandell sammen en trio som består den dag i dag, så vidt jeg vet, og som også inkluderer bassisten Johan Berthling. Etter hvert fant Sandell og Nilssen-Love også ut at de ville utforske duoformatet sammen og her får vi være med på møtet mellom de to på jazzfestivalen på Kongsberg i fjor.

Her gir de to svært så frilynte herrene oss tre dialoger - det er mye nærmere det enn tradisjonelle låter - basert på hvem de er og hvor de kommer fra og hva de har på hjertet akkurat der og da - den 5. juli i fjor.

 

Sten Sandell er en av de mest ekspressive og originale pianistene i vår del av verden.

 

Dette uttrykket dreier seg i stor grad om lytting og empati - pluss instrumentbeherskelse. Sandell og Nilssen-Love har alle disse egenskapene i enorme mengder og denne dagen på Kongsberg var noe så voldsomt vellykka på alle vis.

Her får vi de to i fri flyt der de benytter seg av dynamiske virkemidler i stor grad - dette er til tider veldig nedpå, men også voldsomt eksplosivt. De to stortrives i hverandres selskap, unik musikk blir unnfanga og for de der ute som gjerne vil ha ei utfordring eller to så anbefales "Jacana" på det varmeste.