Den norske komponisten og arrangøren Bjørn Morten Christophersen (42), som også underviser i begge deler på Universitetet i Oslo, har de siste 15 åra skrevet brasstykker i ymse stilarter. Nå dukka anledninga opp til å lage en helhet ut av det og du verden så originalt og vakkert det har blitt.

Jeg bryter nok en gang sammen og tilstår at mye av musikken som kommer ut på 2L ligger et stykke utenfor komfortsonen min. Samtidig er det en viktig inspirasjon - her handler det om å utfordre seg sjøl og sanseapparatet som til daglig er innstilt på ganske andre frekvenser.

Christophersen har skrevet 14 "låter" som varer fra under et minutt til knappe 14. Hans inspirasjon til å sette sammen denne collagen, er i stor grad hans nære forhold Jonas Haltlia - en relasjon så går tilbake helt til 2003. Haltia har her også alliert seg med to andre trompetere fra Oslo Filharmonien, Brynjar Kolbergsrud og Axel Sjöstedt, samt hornisten Jan-Olav Martinsen, trombonisten Thorbjørn Lønmo og tubaisten Frode Amundsen - alle fra Filharmonien. De dukker oppe i ymse konstellasjoner underveis - fellesnevneren er at det låter flott, originalt og spennende fra start til mål.

Christophersen henter hemningsløst fra en rekke kilder: klassisk og samtidsmusikk er sjølsagt hovedingrediensene og ut av dette har han skapt landskap som er hans egne og som han har framifrå assistanse til å levendegjøre.

Når så Morten Lindberg nok en gang benytter sitt mesterskap til å lage lyd av en annen verden, denne gangen i Jar kirke i Bærum, så er det ikke noen grunn til å holde seg utenfor dette flotte, sterke og originale universet.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.