*Nettavisen* Nyheter.

Tøffere og tøffere

Atle Nymo, Roger Arntzen, Asbjørn Lerheim og Torstein Lofthus  - Chrome Hill - låter tøffere enn noen gang. 

Den norske kvartetten Chrome Hill har alltid hatt noe tøft og originalt å melde. Nå i større grad enn noensinne

Chrome Hill, som tidligere gikk under navnet Damp, har eksistert siden 2000. Hele tida har bassist Roger Arntzen, gitarist Asbjørn Lerheim og trommeslager Torstein Lofthus vært viktige ingredienser, mens tenorsaksofonist Atle Nymo tok over for Jørgen Munkeby rundt 2015.

«The Explorer» er bandets femte cd, men den første etter at Nymo overtok saksofonansvaret. Gitarist - barytongitar for sikkerhets skyld - Lerheim står for alle komposisjonene og i løpet av de ni spora tar de oss med til en rekke steder. De viser enkelt og greit at Chrome Hill er et usedvanlig allsidig band som tar med seg impulser fra en rekke kilder og setter det sammen til sitt eget språk.

Lerheim har de seineste åra jobba en hel del med Quiet Quiet Project sammen med Lisa Dillan og flere Elvis-musikanter, blant andre hoffgitarist James Burton. Det er åpenbart at Lerheim har tatt med seg ting derfra også i sin videre musikkanskuelse og med sin personlige tone, der det finnes klare spor etter Terje Rypdal også, skaper han nydelige balladeunivers det er herlig å synke ned i.

Roger Arntzen og Torstein Lofthus - trommeslageren fra Øystese fikser altså det aller meste uansett sjanger - danner et perfekt fundament for det som skjer og «nykommeren» Nymo trøkker til som jeg sjelden har hørt han gjøre tidligere. Her er det elementer av både blues, rock, folk og mye jazz satt sammen av strålende jazzmusikanter som gjør at dette låter ulikt alt annet som har vederfaret sinnet.

Chrome Hill låt tøft tidligere også - de låter altså enda tøffere nå.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Klikk på bildet for å forstørre.

Chrome Hill The Explorer Clean Feed Records/MusikkLosen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.