*Nettavisen* Nyheter.

Tøft fra øya

Ivo Neame tar nye steg.

Mange her hjemme kjenner Ivo Neame fra samarbeid med Marius Neset og i trioen Phronesis. Han har mye å melde på egen hånd også.

Neame (37) er en viktig del av generasjonen borte på fotballøya som har løfta fram og viktiggjort engelsk jazz det siste tiåret. De er mange som har gitt viktige bidrag i denne oppblomstringa og plateselskapet Edition Records, med pianisten Dave Stapleton i spissen, har definitivt vært viktige fødeselshjelpere også.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ivo Neame med sin nye kvartett.

Neame har i tillegg til viktige sidemannjobber også gitt ut to soloskiver tidligere på Edition - i 2009 og 2012. Der har det vært den akustiske Neame vi har fått møte. Nå, etter mye turnering de siste ti åra og med et nytt band bestående av George Crowley på tenorsaksofon, Tom Farmer på bass og James Maddren på trommer, treffer vi Neame med et på mange måter nytt sound.

De elektriske tangentinstrumentene er sentrale i det ofte groovy uttrykket til Neame. Det er rytmisk spennende, har masse dynamikk i seg og det nye bandet - med ukjente folk for meg - passer Neames intensjoner på et veldig bra vis. Tøft - veldig tøft er det!

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ivo Neame Moksha Edition Records/Border Music

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag