RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Tor Hammerø

Tre flotte jenter

Norah Jones goes country? Ingen bombe akkurat og hun gjør det på et elegant vis med to gode venninner.

 

Puss n Boots in action.

Etter at Norah Jones, som er datter av den indiske mestermusikanten Ravi Shankar, slo gjennom med et brak som jazz - light - artist for noen år siden, så har hun støtt og stadig kryssa musikalske grenser. Samarbeidet med Willie Nelson fortalte oss også at hun hadde et stort hjerte for countrymusikk og med trioen Puss n Boots står hun virkelig fram som fullblods countrymusikant.

Puss n Boots, som sannsynligvis er et lite ordspill på tegneseriefiguren Puss in Boots, er en vennegjeng som består av Sasha Dobson, på vokal, gitar, bass og trommer, Catherine Popper på vokal, bass og gitar samt Jones på vokal, gitar og fele. Dobson har også solide jazzrøtter og har jobba i bandet til Jones, mens Popper er mer direkte tilknytta countrysjangeren.

 

Tre jenter som trives i hverandres selskap.

Nå er det slik at country ikke er sjangeren jeg kan mest om, men det de tre gir oss her er 12 låter, tre av dem live fra en konsert i Brooklyn, som delvis er skrevet av Dobson og Popper mens resten er kjente låter fra blant andre Tom Paxton - "Leaving London", Robbie Robertson - "Twilight" og Neil Young - "Down by the River".

Dette er moderne country - et godt stykke fra Jim Reeves for å si det sånn. Urban country for å si det sånn og det er nok ikke tilfeldig at liveopptaka er gjort i tjukkeste New York og at skiva kommer ut på "jazz-selskapet" Blue Note. Det sier også en hel del om hvor den relativt nye sjefen for Blue Note, Don Was, ønsker å ta selskapet.

Jentene synger tøft, stemmene klinger fint sammen, de stortrives sammen - med andre ord: Yeehaw!

 

Puss n Boots

No Fools, No Fun

Blue Note Records/Universal