Undervisningsinstitusjonene fra nord til sør i Norge har de seineste tiåra frembragt det ene store talentet etter det andre. Slik er det også i Sverige, men vi hører sjeldnere om og til dem.

William Soovik (29) er en utmerket representant for det unge Gøteborgs-miljøet. Første gang vi hørte han var i samarbeid med vårt eget fiolintalent fra øverste hylle, Adrian Løseth Waade, i bandet Bone Machine for tre år siden. Her møter vi han med eget band og egen musikk.

Sammen med saksofonistene og klarinettistene Signe Dahlgreen og Malin Wättring, gitaristen Joel Fabiansson og bassisten Viktor Reuter, som også var med i Bone Machine, inviterer Soovik oss inn i et friskt og originalt musikalsk landskap med masse dynamikk, sult og livsbejaenhet i seg.

Som de fleste unge musikanter på begge sider av Kjølen, så er det tydelig at også Soovik henter impulser fra en rekke kilder. Musikalske sjangere er heldigvis ikke noe den oppvoksende slekt er spesielt opptatt av - de suger til seg det de synes er spennende og for Sooviks del henter han hemningsløst fra frijazz til rock.

William Soovik Grand Finale er et fint og originalt band med nye stemmer hos broderfolket. De er absolutt verdt å tilbringe tid sammen med og oppegående festivalarrangører har her fått et fullstendig gratis tips.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.