RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Tor Hammerø

Verdens tøffeste anno 2015?

Adele får skryt så det holder for oppfølgeren til "21". Om det er på sin plass? Noe så voldsomt.

 

Adele er en sjelden blomst.

27 år unge Adele Adkins er intet mindre enn et musikalsk fenomen. Etter at hun debuterte med "19" i 2008 og fulgte opp med "21" i 2011, solgte mange titalls millioner skiver, vant Grammypriser i bøtter og spann, la verden for sine føtter med strålende liveopptredener, så har hun tatt seg ei pause og blitt mor for første gang. Nå er hun altså tilbake med "25" - det meste her var visstnok klart for to år siden - og de som lurte på om hun hadde mista noe på veien, kan ta det med største ro: Adele er kanskje bedre enn noen gang.

Adele er nemlig noe så uvanlig i popbransjen som ekte vare/hel ved eller hva man nå enn ønsker å kalle det. Det er enkelt og greit slik at jeg tror på henne og det hun har å melde.

"25" inneholder 11 poplåter som passer inne i kategoriene fra veldig bra til strålende og at for eksempel førstesingelen "Hello" kommer til å bli en klassiker/gjenganger vil ikke forundre meg et sekund. Sammen med gode hjelpere skriver Adele all musikken og alle tekstene sjøl og hun er en meget dyktig historieforteller. Når det så er et driv i hennes evne til å formidle det hun vil, så blir "25" nok en bekreftelse på at hun er en av popverdenens aller hippeste, ærligste og beste artister anno 2015.

 

Adele

25

XL Recordings/Playground Music