RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Trine Larsen

CV og søknadstips

Denne høsten vil flere skrivebord fylles opp av oppsigelser. Mange av oss har brukt sommerferien til å gjøre opp status, og resultatet blir ofte at høsten brukes til å jakte ny jobb. En lang sommerferie gir tid til å tenke igjennom hva vi vil - enten det er på det private plan eller i arbeidslivet. Gir jobben meg det jeg ønsker? Er sjefen håpløs? Trenger jeg en forandring i livet?

For deg som ønsker en ny jobb, er høsten en ypperlig tid for å søke - men du er altså langt fra den eneste som har fått den ideen. Det betyr at du må gjøre en jobb med hvordan du fremstår for potensielle arbeidsgivere før du kan bytte jobb. Det aller viktigste er at du tenker igjennom hva du er på jakt etter -  hva er det du vil jobbe med? Hvis du ikke kan forklare det i en søknad eller i et intervju, er det heller ingen arbeidsgivere som kommer til å forstå det.

Det første du må gjøre når du begynner å se deg om etter ny jobb, er å snekre sammen en CV. Det høres kanskje lett ut, men mange bommer på nettopp det å ha en god og relevant CV til jobben du søker på. Kanskje skriver du ned absolutt all arbeidserfaringen du har, eller pøser du på med såkalte nøkkelkvalifikasjoner og gode egenskaper? For en arbeidsgiver kan dette faktisk bli for mye av det gode. Vær konkret og tilpass din CV etter stillingen du søker på. Husk også at mange leser CVen før en leser selve søknaden.

Derfor er det viktig å skille mellom en CV og en jobbsøknad. "Curriculum Vitae" er latin for livsløpsbeskrivelse og er en skjematisk og kortfattet oversikt over dine personalia, din arbeidserfaring, utdanning og eventuelle kurs og fritidsinteresser. CVen skal være et eget dokument som du legger ved jobbsøknaden. Ofte søker du flere jobber når du har bestemt deg for å bytte jobb. Da kan det være greit å lage en basis-CV hvor all utdanning og jobber er listet opp slik at du kan klippe og lime når du skal tilpasse CVen til hver enkelt stillingsannonse.

Men hva er en god CV? Jo en CV er god hvis den er relevant for den jobben du søker. Det vil si at du må få frem den kompetansen og kunnskapen du har som gjør at at man vil treffe deg for et intervju.

Oversikten skal være i omvendt kronologisk rekkefølge sortert ut fra hva som er dine seneste erfaringer, med din siste jobb eller utdannelse først. En CV bør være på maks to sider. Den skal være lettlest og oversiktlig. Husk at alt på en CV skal kunne dokumenteres. Få også frem de resultatene du har oppnådd i de forskjellige jobbene du har hatt. Det er viktig informasjon for en potensiell ny arbeidsgiver.

Designet på CVen bør etter min mening ha et enkelt format. Svart tekst på hvit bakgrunn er best. Har du veldig lyst til å lage en fargesprakende utgave bør du tenke på hvordan utlysningen så ut. Var den like spenstig? Som alltid er det viktig å vite hvilken målgruppe du henvender deg til. 

Hva skal CVen inneholde?

  1. Personlige opplysninger og kontaktinformasjon
  2. Utdannelse
  3. Jobberfaring
  4. Kurs og eventuelle verv
  5. Hvilke språk du kan
  6. Hvilke IT systemer du kan

Referanser oppgir du kun når du blir spurt. Husk at du alltid må avklare med dine referanser før du oppgir dem.

Hva skal så søknaden inneholde?

Det viktige med jobbsøknaden er at du skal presentere deg selv for arbeidsgiver og fortelle hvorfor arbeidsgiver skal ønske å treffe deg for et intervju. Legg vekt på hva det er du kan tilføre stillingen og bedriften. Få frem din kompetanse og egenskaper samt dine sterke sider. Det er viktig at søknaden ikke blir for lang, helst ikke mer enn 1 side, vær kort og poengtert. Husk å tilpasse søknaden for hver enkelt stilling du søker, ikke bruk den samme søknaden om og om igjen. Ikke fokuser for mye på detaljert informasjon, dette bør komme frem i din CV. Skriv enkelt og naturlig, men vær formell i din skrivemåte. Vær nøyaktig, unngå for all del skrivefeil!

Husk at søknaden ikke skal fortelle hele din livshistorie. Den skal kun gi arbeidsgiveren nok smakebiter til at de ønsker å invitere deg til et intervju. Klarer du i tillegg å snu perspektivet ditt fra «hva vil jeg si» til «hva vil de vite», vil du treffe langt bedre med søknaden din. Målet med søknaden og CVen er å bli innkalt til intervju.

Men du - hvorfor tror du det er lurt å sende søknaden siste dagen? Det kan faktisk være negativt, for det kan vise at du er av den typen som alltid gjør ting i siste liten.

God jobbjakt!

 

#cv #søknad #jobb