*Nettavisen* Nyheter.

Deltidsstillinger er ikke hovedproblemet

Den nye LO-lederen Gerd Kristiansen mener at hennes viktigste jobb er kampen mot deltidsstillinger. Det er vel og bra så lenge vi snakker om personer som ønsker seg en full stilling, men hun leverer også en bredside til spesielt kvinner som har valgt en deltidsstilling.

- Samfunnet er tilrettelagt for at hele den voksne befolkningen skal være i arbeid full tid: Vi har full barnehagedekning, SFO, heldagsskolen. Det er en årsak til det: Nemlig behovet for arbeidskraft. Man forsaker noe ved å gå i full jobb, men man er ikke på jobb mer enn 37,5 time pr. uke. Totalt sett har man mye tid med barna sine, sier Kristiansen til Aftenposten.

LO har rett i at vi nå importerer arbeidskraft fra andre europeiske land for å fylle stillinger, men er det virkelig antallet kvinner som jobber deltid for å være mer sammen med barna sine og få hverdagen til å gå i hop som er det største problemet innen arbeidslivet?

Fakta er at småbarnsmødre faktisk jobber mer enn andre kvinner. Tall fra Statistisk sentralbyrå viser nemlig at 36 prosent av kvinner med barn jobber deltid mens tallet for kvinner som ikke har barn er 43 prosent.

For meg er det rart at LO-lederen ikke heller velger å fokusere på det høye antallet årsverk i arbeidslivet som forsvinner på grunn av dårlig helse eller mangel på arbeid. I følge NAV gikk det tapt
657 000 årsverk i fjor på grunn av dårlig helse eller mangel på ordinært arbeid. 310 000 personer er uføre og av disse er 10 000 mellom 18 og 29 år. Norge er blant de landene i Europa som har høyest antall uføre. Å få flere ut av NAV-systemet og over i arbeid burde være jobb nummer en for en LO-leder hvis det er mangelen på arbeidskraft hun er bekymret for.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.