*Nettavisen* Nyheter.

Endringer er bra, men det kan også være litt skummelt.

I dag kan du lese i Kampanje at jeg har begynt i ny jobb. Å begynne i ny jobb er en spennende reise. Samtidig med jobbbytte har jeg også flyttet inn i ny leilighet. Mye endringer på en gang i livet mitt. Endringer er bra, men det kan også være litt skummelt.

Du rydder opp i alt gammelt, går gjennom minner og erfaringer, finner saker du hadde glemt, ting man vil ta med seg videre, oppdager ting man trodde var viktig, som den kjøkkenmaskinen jeg kjøpte, men brukte kun en gang.

Å skape et nytt hjem er en delt opplevelse. Noe er fint, noe er nostalgisk, noe er morsomt og noe er tungt. Du forlater det kjente, det innarbeidede og vante, til fordel for det nye og ukjente. Selv om du har mange ideer om hvordan ting skal se ut på papiret, vet du ikke helt hvordan det blir før det andre strøket har tørket og kjøleskapet er på plass.

Sånn sett er det ikke så ulikt det å bytte jobb. Å befinne seg i det ukjente er både spennende og skremmende. Personlig er jeg glad for at begge deler nå er unnagjort for min del.

Raadhusgruppen er min nye arbeidsgiver. Der skal jeg jobbe med 17 andre svært erfarne og motiverte bedriftsrådgivere. Du skal ikke se bort fra at vi blir enda flere i løpet av året, for min nye sjef Geir Lynne har lang erfaring fra rekrutteringsbransjen. Han liker forresten ikke at jeg kaller han for sjef, han foretrekker tittelen vaktmester.

Jeg gleder meg virkelig til å komme inn et sånt kompetent felleskap, for hvis du har ambisjoner om å utvikle deg, har det mye å si hvem du omgir deg med.

Det er også grunnen til at jeg valgte å begynne hos Raadhusgruppen. I mine møter med jobbsøkere har jeg ofte hørt meg selv gi dem råd om å velge en jobb hvor de vet de får en god sjef og dyktige kollegaer som de kan lære av og strekke seg etter. Det gjør jeg nå. Nå skal jeg fortsette med å være Norges beste hodejeger, men jeg skal også få lære mer om å utvikle de medarbeiderne bedriftene allerede har. Og det skal jeg få lære av de som er best på det.

For er det en ting som er sikkert så er det det at medarbeiderne blir stadig viktigere for norske bedrifter. Kunnskapsmedarbeideren har blitt bedriftenes viktigste ressurs. For bedriften betyr det at en feilansettelse blir stadig mer kostbart. En undersøkelse fra EY og HR Norge viser at kostnadene av at en nyansatt mellomleder slutter kan ligge opp mot det dobbelte av personens årslønn. Undersøkelsen viser også at grunnen til at medarbeidere slutter, ofte er fordi jobben ikke lever opp til forventningene. Man taper mer og mer på at medarbeidere ikke når sitt potensial og bytter jobb hyppig fordi de ikke får den faglige utviklingen de ønsker seg.

For medarbeideren er dette positivt. Jeg har vært med på ansette mennesker som ønsker å vokse og utvikle seg, men som opplever at lederen ikke har tid til å støtte dem. Noen ender opp med å forlate en jobb de for kort tid siden gledet seg til å begynne i. Jeg tror at folk vil utvikle seg, og nå ser også bedriftene hvordan de kan tjene på å legge til rette for det.

Vi som rekrutterer må ta hensyn til det. Vår jobb er å finne den beste personen til jobben, men det slutter ikke der. Vi skal også være med motivere og utvikle medarbeideren i den nye stillingen.

For etter at du er ferdig med å pusse opp så skal huset fortsatt vedlikeholdes.

#jobb #jobbytte #oppussing #raadhusgruppen #nyjobb

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag