Gå til sidens hovedinnhold

Erna, vår nye landsmoder


Foto: Høyre

Et spennende valg er over, og det går altså mot en omrokkering i den politiske sammensetningen. Nye politikere har kommet inn på Stortinget, noen gamle travere må ut. Erna Solberg er allerede i gang med det spennende arbeidet det er å danne den nye regjeringen, som skal styre landet vårt i de neste fire årene.

Selv om meningsmålingene lenge har lovet blått flertall på Stortinget, har valgkampen vært spennende. Foruten spenningen med rekrutteringen til Kongens bord, har det, for oss som er over gjennomsnittet opptatt av kommunikasjon, vært ekstra interessant å se hvordan de ulike partiene har tatt til seg at kommunikasjonslandskapet er i endring.

Miljøpartiet De Grønne, Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet har vært desidert best i å tilpasse seg de sosiale mediene. Det virker på meg som at disse partiene har hatt et klart fokus på dette sentralt i partiorganisasjonene og de har utviklet budskap som har egnet seg for sosiale medier. Av de tre kan det vel sies at Ap har vært vinneren på sosiale medier. Det er naturlig, med tanke på hvor stort budsjett de har hatt. Frp har også vært store på Facebook, langt større enn for eksempel Høyre, mens MDG er den store overraskelsen og har blitt «motepartiet». Selv om valgresultatet viser at ikke alt avgjøres på de sosiale mediene ennå, er det interessant å spørre seg hvor stor påvirkning de har hatt på resultatet - spesielt når vi tenker på at Høyres oppslutning har falt gjennom hele valgkampen, mens Arbeiderpartiets bare har økt.

Likevel mener jeg at vi alle bør erkjenne at Erna har gjort en spennende reise. Og at hun åpenbart har valgt riktig strategi når det gjelder politikken hun har frontet for Høyre. Etter hennes bunnmåling for noen år siden ville mange innad i partiet bli kvitt henne. Men i dag viser hun tendenser som kan minne om at vi har en ny «landsmoder» under frammarsj.

Jeg ble intervjuet sammen med henne i magasinet «Det Gode Liv» tidligere i år, hvor tema var karriere. Erna så ikke for seg noen politisk karriere da hun begynte som ungdomspolitiker i Bergen på begynnelsen av 1980-tallet, men nå har hun tatt det største karrieresteget man kan ta i Norge, ved å bli den samlende faktoren bak vår kommende regjering. Vi var begge fullstendig enige om at det beste karriererådet man kan gi noen er å gjøre en god jobb der de er, og jeg tror Erna kommer til å fortsette å sørge for at hun kan sakene sine i denne rollen også.

Nå skal hun etterhvert ringe rundt til noen av de håpefulle som snart vil utgjøre en håndfull av landets mektigste personer. Som jeg skrev i min forrige blogg, er det å omgi seg med gode medarbeidere noe av det viktigste en leder gjør, og jeg håper at Erna klarer å rekruttere de aller beste til jobben. Skal Erna gjøre en god jobb som statsminister trenger hun å samle et bredt og sterkt apparat rundt Kongens bord, med gode og lojale medarbeidere.

Lykke til med rekrutteringsjobben!

Reklame

Dette må du vite om årets Formel 1-sesong