*Nettavisen* Nyheter.

For gammel?

Stadig får jeg spørsmål fra kandidater om de er for gamle. Så fort man har bikket 45 frykter mange at de er utdatert på jobbmarkedet. Og de har jo et poeng. Det er ikke 50-åringene som er mest populære på arbeidsmarkedet – der råder yngre krefter. Samfunnets raske endringstakt gjør at vi ser opp til ungdommen og deres evne til å ta til seg det nye. Men er yngre alltid bedre?

Den 1. oktober var det FNs internasjonale eldredag. Temaet for dagen er «Lange liv former framtida». Vi lever stadig lenger, og det betyr at vi trolig også må jobbe lenger. Det er noe norske arbeidsgivere bør ta inn over seg. Vi blir rett og slett eldre, men vi holder oss yngre. Det har gjort at dagens 40, 50 og 60-åringer på mange måter er like aktive som 30-åringene var for noen tiår siden.

Likevel er det slik at de fleste arbeidsgivere aller helst vil ha tak i unge folk i 20- og 30-årene. Mange ser seg rett og slett blind på alderen som står i søknaden i stedet for å tenke på hva det er for slags arbeidskraft de faktisk trenger. ­− Det er så dyrt å ansette eldre arbeidstakere, sier noen arbeidsgivere til meg. Ja, det finnes noen ulemper. Blant annet forventer de høyere lønn fordi de har mye erfaring. Men mye erfaring er jo ikke så dumt. Noen søker etter 20-åringer med fremragende god samfunns- og forretningsforståelse. Hvem tror at en 23 åring har det?

Jeg har rekruttert til mange nye digitale kommunikasjonsstillinger. Der er mange overbevist om at det er 20-åringene som kan de digitale kanalene best. − Hvorfor det? spør jeg meg. Jeg opplever faktisk at det er den eldre garde som har satt seg inn i de digitale mulighetene som er forretningsmessige lønnsomme − og ikke bare kule.

Det viktigste er ikke alderen, men om arbeidssøkeren har det som trengs til jobben. Ungdommelig pågangsmot er nødvendig og bra, men andre ganger er erfaring og stabilitet viktigere. Og verken pågangsmot eller stabilitet er noe det finnes aldersgrense for. Så glem alderen, og velg heller den arbeidssøkeren som oppfyller de kravene du har til jobben. Enten det er en 20- eller 60-åring.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.