*Nettavisen* Nyheter.

Forhistorisk pensjonsalder for politiet

Alle kan være enige i at det å jobbe i politiet er et tungt og krevende yrke, men jeg må innrømme at jeg skvatt da jeg hørte at politimenn og -kvinner har mulighet til å gå av med pensjon når de fyller 57 år.

Det på tross av at ungdomsårene blir stadig flere, vi går på skolen lenger og får barn stadig senere. Forsikringsselskapet If har skrevet noen interessante tanker om denne utviklingen, og den rapporten viser blant annet at gjennomsnittlig levealder øker og at de eldre har fått betydelig bedre helse. Men pensjonsalderen har ikke endret seg nevneverdig de siste 30 årene. Og 57 år - det er en alder hvor mange menn blir fedre, løper maraton eller begynner å trene til Birken - for å nevne noe. Det er kort og godt ikke gammelt.

- Det er krevende og belastende og vi jobber i turnus. Politiet jobber dag, kveld og natt og står igjen som de eneste i samfunnet som er på jobb da andre har fri, sier den ferske lederen i Politiets fellesforbund, Sigve Bolstad til Dagsavisen når han forsvarer dagens lave pensjonsalder.

Vel, sykepleiere, hjelpepleiere og leger er noen av de mange yrkesgruppene som også jobber når de fleste av oss har fri. De har ikke pensjonsalder på 57 år, og de gjør også en viktig og krevende jobb i samfunnet.

Jeg mener at politiet fortjener all mulig honnør og bedre lønn for sitt viktige arbeid, men at erfarne politifolk skal kunne pensjonere seg og sette seg på kafé og drikke latte som 57-åringer henger ikke på greip. Dette er dyktige folk med kunnskap som bør kunne gjøre en viktig jobb i flere år til. Pensjonsalderen generelt i Norge bør stige i fremtiden - en blanding av stadig flere eldre og det faktum at vi lever lenger gjør det til en nødvendighet. Vi må alle trolig regne med å jobbe lengre - også politifolk.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Foto: If, Forever young

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.