*Nettavisen* Nyheter.

Fristes du til å lyve litt på jobbintervjuet?

De fleste er kjent med at å jukse på CV'n med falske attester og skolepapirer er straffbart. Men fristes du av å lyve litt på intervjuet - bare bittelitt? Det kan koste deg dyrt. For vet du konsekvensene av å lyve på jobbintervjuet?

Vi som jobber med rekruttering og arbeidsgiver forventer naturlig nok at du som jobbsøker svarer sant, riktig og fullstendig på de spørsmål som vi stiller. I selve intervjuprosessen vil vi også kontrollere opplysningene du gir. Skolepapirer og attester blir selvsagt sjekket og kontrollert. Men også opplysningene om prestasjoner og oppgaver du forteller om vil bli sjekket.

Hvis du skulle fristes av å lyve på deg litt større presentasjoner og ansvarsområder er faktisk konsekvensen at vi ikke ønsker å ha deg med videre i rekrutteringsprosessen. Og skulle du mot formodning lyve om ting som ikke blir oppdaget før etter du er ansatt er konsekvensen at arbeidsgiver kan heve arbeidsavtalen.

Men ingen regel uten unntak. Som jeg blogget litt om sist er det noen spørsmål arbeidsgiver ikke har lov til å stille deg. Dersom arbeidsgiver likevel stiller disse spørsmålene har du som jobbsøker faktisk lov til å lyve. Hvis vi tenker oss at en gravid arbeidssøker får spørsmålet om hun er gravid, må hun kunne svare nei, uten at dette senere får negative konsekvenser for ansettelsesforholdet.

Utover det er det veldig dumt å lyve litt eller mye i jobbintervjuet. Opplysningene du gir blir sjekket, og når vi opplever at opplysninger du gir ikke stemmer lurer vi naturlig nok på hva annet du ikke snakker sant om. Og da vil vi faktisk ikke ta risikoen med å anbefale en arbeidsgiver å ansette deg. For husk at et arbeidsforhold er basert på tillit.

Det er som ellers i livet - det lønner seg å snakke sant.

#jobb #intervju #lyve

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.