Ikke heng skittentøyet ut til tørk

SP-leder Navarsete gikk langt over streken da hun skjelte ut sin egen ungdomsleder offentlig. En leder kan rett og slett ikke miste kontrollen over egne følelser på en slik måte.

For noen år siden ble det slått opp at Navarsete brukte over 40 000 kroner på såkalt zen-coaching for å bli en bedre leder. Det positive er at Navarsete har forsøkt å gjøre noe med lederstilen sin, men det kan se ut som hun har et stykke igjen før hun er helt zen.

Å skjelle ut medarbeidere eller kollegaer i full offentlighet var noe det første min far lærte meg at man aldri skulle gjøre. Det gjelder uansett om man står i kassa på butikken, er på kontoret eller i politikken. Offentlig kritikk av enkeltmedarbeidere er rett og slett dårlig folkeskikk.

Navarsete sier at «jeg er et menneske med følelser, det er det samme engasjementet som gjør at Senterpartiet har fått gjennom saker. Engasjementet mitt kan av og til føles støtende for andre, men det har jeg aldri hatt noe ønske om.» Det er selvfølgelig et poeng at vi ikke skal ha sjefer helt uten engasjement og følelser. Men utskjelling i det offentlige er noe annet enn engasjement. Det er å være ute av kontroll. Det er menneskelig å bli sint og irritert, men en leder som sprekker overfor en ansatt eller tillitsvalg i det offentlige rom mister både ansikt og respekt. Ikke bare overfor den personen som blir skjelt ut, men også blant alle andre som overhører utskjellingen. Det er rett og slett pinlig for alle, og kan undergrave alt som har blitt bygd opp av tillit.

Samtidig mener jeg det er feil å gjøre Navarsete sin reaksjon til et kvinneproblem. Det er noe stereotypt over at kvinner blir fremstilt som «sinna-kjerringer». Min erfaring er ikke at kvinnelige ledere har lettere for å miste kontrollen enn menn. For meg er kjønn helt ubetydelig i denne saken – det dreier seg rett og slett om å oppføre seg ordentlig. Uansett om du er kvinne eller mann – er du ikke fornøyd med en eller flere ansatte så tar du den praten på tomannshånd, og aller helst etter at du har telt til ti. Det er ikke å kreve for mye av en sjef.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.