RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Trine Larsen

Ikke si opp jobben som Riise

 

Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

John Arne Riise avsluttet en lang og fantastisk karriere på det norske landslaget med å sende ut en pressemelding om at han nå trekker seg.  I følge toppfotballsjef Nils Johan Semb kom avgjørelsen som lyn fra klar himmel. Drillo har sagt at Riise skulle ringe ham i helgen, men den telefonen kom aldri.

Det gjør at det er lett å tenke at Riise trekker seg i en slags protest – mange mener at han furter mens andre mener at Drillo og co ikke har vist ham nok respekt.  Det er liten tvil om at Riise sender et signal når han velger å takke nei til landslaget på den måten. Nå risikerer Riise mindre enn de fleste av oss ved å gjøre det på den måten, men om det er lurt er en annen sak.

For uansett om du er fotballproff eller ei, lønner det seg å si opp jobben på en ordentlig måte. Det er noen spilleregler som alle bør følge. Det er rett og slett dårlig stil å si opp jobben via andre, epost eller SMS.

Skal du si opp bør du aller helst gjøre det i et personlig møte med sjefen. Til nød går det an å gjøre det over telefon, men det beste er å sette deg ned ansikt til ansikt. Og har du en ny jobb å gå til er det like greit at du forteller sjefen hvor du nå skal begynne. La eventuelle frustrasjoner eller misnøye ligge – det hører ikke hjemme verken i denne samtalen eller i oppsigelsesbrevet. For det er en del som drømmer om å ta et oppgjør med sjefen og arbeidsplassen, men mitt råd er å telle til tre og heller ta det ved en annen anledning eller faktisk la det passere.

Og selv om du kanskje ikke hadde tenkt å gjøre det, er det fort gjort å ende opp med å si for mye hvis du starter med å begrunne hvorfor du slutter. Det er en grunn til at mange «takk for meg»-taler høres litt klisjefylte ut –« lyst på nye utfordringer», «tilbud jeg ikke kunne si nei til», «kortere reisevei, familieforhold» og lignende er ufarlige og forståelige grunner som passer til slike anledninger. Husk at du i fremtiden kan trenge referanser, og at det er mer verdt for deg enn det å slippe løs all din frustrasjon.

Etter samtalen med sjefen er tiden inne for å gjøre det helt formelt og skriftlig. Du lager et oppsigelsesbrev, og det bør du holde kort. Du trenger ikke skrive så mye mer enn at du sier opp din stilling fra gjeldende dato. Det enkleste er at du har med deg brevet når du setter deg ned med sjefen.

Når oppsigelsesperioden nærmer seg slutten vil mange bedrifter innkalle deg til et sluttintervju. Der har du litt mer spillerom til å være åpen på hvorfor du slutter, men selv om slike intervjuer ofte blir gjort av ansatte i HR, så får din nærmeste sjef se et sammendrag av samtalen. Derfor er det også der lurt å tenke på at det i det lange løp lønner seg å ha ryddig og greit forhold til tidligere arbeidsgivere.