Gå til sidens hovedinnhold

Når arbeidsgiver oppfører seg som en struts


Foto: Morten Ø. Karlsen ( Mediehuset Nettavisen )

Saken som nå har endt med benådning av Marte Dalelv, grunnet godt diplomatisk arbeid, et sterkt norsk og internasjonalt press og ikke minst et stort imponerende folkelig trykk i sosiale medier. Fra mitt ståsted som rekrutterer er jeg forbauset og forbannet over det jeg mener er total ansvarsfraskrivelse fra hennes arbeidsgiver.

Selv om det offisielt var Al Mana Interiors som var Martes arbeidsgiver, er de en franchisetaker av selskapet The One Total Home Experience som ledes av svensken Thomas Lundberg. I franchise-systemer er det alltid veldig tydelige retningslinjer for drift, og derfor er Lundberg den som må stå ansvarlig for Marte Dalelvs oppsigelse og arbeidsgivers behandling i denne saken.


Arbeidsgivers ansvar
Lundbergs selskap var også de som sto bak rekrutteringen av Marte, og selskapet rekrutterer aktivt unge norske jenter rett fra skolebenken til stillinger i selskapet. Som arbeidsgiver har man et stort ansvar for sine ansatte. Dette innebærer å gi skikkelig opplæring og nødvendig støtte for å mestre jobben. Arbeidsgiver har i tillegg en viktig omsorgsrolle for de ansatte. Ledelse og personalansvar kan sammenlignes med å være en foresatt; det innebærer å stille opp for sine ansatte, og ansvaret er større jo yngre den ansatte er.

Når det gjelder rekruttering til stillinger i et internasjonalt arbeidsmarket er det viktig for de som rekrutterer å informere om potensielle kulturforskjeller, rettigheter som arbeidstaker samt lovgivingen i det aktuelle landet. Det er selvfølgelig også arbeidstakers ansvar å sette seg inn i dette.


Lundberg oppfører seg som en struts
At verken Al Mana Interiors eller Lundberg varslet Martes foreldre om arrestasjonen er et tegn på totalt manglende dømmekraft og ansvarsfraskrivelse fra arbeidsgivers side. Når Al Mana Interiors nå endelig kommer på banen med en uttalelse, er denne rimelig tafatt og virker lite troverdig. For øvrig har vi enda til gode å høre fra Lundberg i denne saken - han har i stedet valg taktikken med å begrave hodet i ørkensanden og håpe at ingen ser ham.


Norges hotellhøyskole avvikler samarbeid
I følge VG vurderer Norges hotellhøyskole å avvikle sitt samarbeid i Dubai som følge av denne saken. Instituttleder Truls Engstrøm sier blant annet at det er helt uforståelig at noen kan bli møtt med den type behandling, og at de ta må ta stilling til om det er et land de fortsatt ønsker å sende studenter til.

Norske studiesteder bør ha et bevisst forhold til hvilke land de samarbeider med. Når de sender studenter til Dubai, så sender de studenter til et land med et forhistorisk kvinnesyn og med stadige brudd på menneskerettigheter. At folk er så sjokkerte over denne hendelsen, avslører at nordmenn har hatt liten kunnskap om Dubai.

Tenk deg om før du reiser
Min oppfordring er at skulle sjansen dukke opp for en spennende jobbmulighet i Dubai, bør du tenke deg ekstra godt om. Du bør sette deg godt inn i landets kultur før avreise, sjekke ut den potensielle arbeidsgiveren og snakke med noen som har jobbet der tidligere for tips og råd - det kan du enkelt søke opp på LinkedIn.

Arbeidserfaring fra utlandet kan selvsagt gi deg gode opplevelser, nyttige erfaringer og gjøre deg mer attraktiv som jobbsøker på det norske arbeidsmarkedet. Men gjør hjemmeleksen din før avreise!

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer