*Nettavisen* Nyheter.

Nytt år, nye muligheter: Gjør deg fin på LinkedIn!

Nå er 2013 i gang, og du har kanskje som mange andre tenkt at du vil bytte jobb? Da bør du være på

LinkedIn

. Både vi som jobber som hodejegere og potensielle arbeidsgivere bruker ofte LinkedIn i søket etter kandidater. Selv om jeg har et godt og stort eget nettverk, er LinkedIn et godt supplement. Og ikke minst bruker jeg blant annet LinkedIn når jeg forbereder meg før jeg skal møte kandidater.

Hvis du ikke vet hva LinkedIn er, så er det enkelt forklart en CV-database. LinkedIn gir deg mulighet til å profilere deg selv og bygge nettverk samtidig som du blir enklere å finne for hodejegere og potensielle arbeidsgivere – gratis. Populariteten til tjenesten har skutt i været, og bare i Norge finnes det over 600 000 registrerte brukere. Totalt i verden over 145 millioner! Dette gjør konkurransen om oppmerksomheten til potensielle arbeidsgivere tøff, derfor er det viktig at du presenterer deg på en slik måte at du skiller deg positivt ut.

  1. For det første må du legge ut en god og velskrevet CV. Vær konkret og gjør den så utfyllende som mulig.
  2. Legg ut et bilde av deg selv som gir et seriøst og ordentlig inntrykk.
  3. Sørg for at det som står som headline på profilen din gjør at du skiller deg ut. Bruk denne viktige plassen til å fortelle litt om hva jobben din går ut på og hva du er opptatt av. Husk at overskriften skal gjøre potensielle arbeidsgivere mer interessert i deg.
  4. Vær flink til å bygge ditt eget nettverk – søk opp og legg til venner, studiekamerater, kollegaer, tidligere kollegaer og andre som du har hatt kontakt med gjennom skole og arbeidsliv. Det tar litt tid i begynnelsen, men når du har kommet opp i et visst antall i nettverket ditt, går det mer av seg selv.
  5. Be om anbefalinger og referanser fra personer i nettverket ditt. Det enkleste er kanskje å anbefale andre som du har hatt positive erfaringer med – da får du ofte en anbefaling i retur.
  6. Lag et skikkelig sammendrag. Sammendraget er på mange måter det samme som en åpen søknad. Her kan du fortelle om deg selv, din erfaring og kvalifikasjoner. Jobb skikkelig med det du skriver her, gjør teksten enkel og oversiktlig å lese.
  7. Legg inn relevante søkeord. Hvis en arbeidsgiver er på jakt etter spesielle kvalifikasjoner og egenskaper, er søkemotoren til LinkedIn laget for å finne de beste kandidatene. Dermed er det viktig at din tekst inneholder de ordene som er de viktigste for din potensielle nye arbeidsgiver. Tenk igjennom hvilke søkeord som passer for deg og legg de inn i teksten din.
  8. Vær aktiv ved å legge deg til i grupper og oppdatere status og profil. Da vil du jevnlig dukke opp i andres feed.
  9. Jobber du i en internasjonal bransje eller drømmer om en internasjonal jobb kan det være lurt å bruke engelsk som språk når du registrerer deg.

Har du andre tips om LinkedIn? Del dem gjerne her!

Kilde fakta om LinkedIn: Amodiovalerio Verde

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.