RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Trine Larsen

Velg riktige referanser til jobbsøknaden!

 

Foto: Hammer & Hanborg

Hvis du har kommet deg så langt i jobbsøkerprosessen at en arbeidsgiver vil sjekke referansene dine betyr det at du nesten er i mål. Derfor bør du sørge for at du velger referanser som får deg over målstreken. For nesten skyter ingen mann av hesten, og hvis du har valgt feil referanser eller ikke brifet dem om jobben du har søkt, kan det være grunnen til at du ender opp som en god nummer to.

Hvem bør du velge som referanse?

Du bør være helt sikker på at de du spør om å være referanse for deg er på ditt lag. Det er svært viktig at du stoler på at nettopp disse referansene er de som vil fortelle mest mulig positivt om deg. Som referanse er ofte tidligere ledere det som teller mest, men kollegaer på samme nivå er også viktig.

Et problem er at mange som blir spurt føler at det er vanskelig å si nei. De fleste av oss ønsker å bli likt, og derfor er det lettere å si ja. Og det på tross av at de innerst inne vet at de ikke ville ha ansatt deg hvis det var de som bestemte. Derfor er det viktig at du forsøker å gjøre det så komfortabelt som mulig å si nei takk til å være din referanse. Ingen er tjent med at en som ikke 100 prosent støtter deg blir din referanse. Si rett ut at du heller vil at de takker nei hvis de ikke føler seg helt sikker. Gi de gjerne ett døgns betenkningstid. Det er fortsatt fullt mulig at du ender opp med en referanse som egentlig ikke ville være det, men da har du i hvert fall forsøkt å unngå det.

Hvor mange referanser trenger du?

Tre referanser er vanligvis nok, men har du flere som kan gi mer utfyllende informasjon til din fordel så skader det ikke å oppgi flere. Det viktigste er at du er så sikker som du kan være på at de som er referansene dine virkelig støtter deg.

Når bør du velge referanser?

Ofte er det lurt å velge referanser etter at du har vært på intervju. Da vet du mer om hva virksomheten ønsker og du kan velge referanser som du tror kommer til å si det den mulige arbeidsgiveren ønsker å høre. Tilpass rett og slett referanselisten din etter hvilken type jobb det er og hvilke type egenskaper de leter etter. Det bør ikke være slik at du har satt opp en liste over referanser som du bruker i evig tid. Som alle andre deler av CVen din er referanselisten også noe du bør tilpasse den enkelte jobb.

Hvordan bør du brife referansene dine?

Når du har valgt de referansene som du mener passer best til den jobben du har søkt, bør du ta kontakt med dem for å fortelle mest mulig om jobben. Fortell hva du mener er det viktigste for den aktuelle arbeidsgiveren – hva vil han eller hun høre? Hvis arbeidsgiveren var opptatt av om du er ryddig og ordentlig, ja, så bør du fortelle referansene dine det. Var arbeidsgiveren opptatt av om du er kreativ bør referansene dine informeres om det. Referansene bør også tenke på noen områder som du kan utvikle. Det er ikke alltid slik at den beste referansen er den som kun har positive ting å si – vi har alle utviklingsområder og en god referanse bør ha merket seg noen av dine.

Hjelp - jeg er nyutdannet og har ingen referanser

Har du ikke jobbet fulltid tidligere så kan du alliere deg med en lærer, foreleser eller sjefen der du hadde sommerjobb. Dette er personer som kan gi deg gode skussmål når det gjelder punktlighet og nøyaktighet, og det er svært viktig for å skaffe deg din første ordentlige jobb.

Og har du flere ganger opplevd at du ikke fikk jobben når referansene har gjort sitt, bør du vurdere referanselisten din på nytt.