Gå til sidens hovedinnhold

Usaklig om Skredderløkka barnehage

Like sikkert som det dukker opp en mulighet til ny barnehage, like sikkert kommer naboprotestene.

Denne gang må jeg si de er ganske usaklige når det gjelder Skredderløkka. Her er det en ferdig regulert barnehagetomt, der det har vært barn i 30 år og en unik mulighet til friluftsliv.

Det som er frykten er de trafikale forholdene. Her bør veien ligge på samme avkjørsel som til Haraløkka idrettspark. Det kan evnt. lages en mulighet for å hente og bringe i rett nedenfor barnehagetomten. Det viktige igjen her er at foreldrene må forstå det ikke er en rettighet å kjøre helt frem til en port.

Det viser seg at det er småbarnsforeldrene selv som er årsak til stopp av nybygg eller mulighet til midlertidige barnehager pga. av uvettig kjøring.

Dette tror jeg gjelder de fleste barnehager i vår bydel. Det må være lov å stille krav også til småbarnsforeldre. De kan vise hensyn og de kan parkere slik at det ikke er til hinder for naboer og andre trafikanter.

Administrasjonen bør bli flinkere til å samarbeide med naboer og i møtekomme deres bekymring. Det viktigste er også å stole på myndighetene så midlertidige barnehager blir avviklet når det er lovet.

Tone Elisabeth Larssen

Østensjø FrP

Reklame

Kun i dag: 30 prosent på alt hos Christiania Glasmagsin