Gå til sidens hovedinnhold

Menn blir som Simpson

Skandinaviske menn er i ferd med å bli late og dumme.

(SIDE2): Han sitter foran TVen hele kvelden og ser hjernedøde underholdningsprogrammer. Trening er helt uaktuelt. Magen har blitt betydelig større den siste tiden, og øl og potetgull inntas like gjerne på en onsdag som i helga.

Dette kan være den normale mannen i fremtiden. Menn er i ferd med å bli dumme og late, skal vi tro svenske forskere. Med andre ord: De er i ferd med å bli som Homer Simpson.

For kvinnene er det derimot annerledes. De kan se frem til mer makt, høyere lønn og bedre arbeidsvilkår.

Det er likestillingsforsker Ingemar Gens som har sett inn i den magiske glasskulen.

Men svenskens fremtidsvisjoner trenger ikke befinne seg langt frem i tid. Allerede nå viser tall at skandinaviske kvinner utdanner seg oftere og leser mer enn før. Bare en av tre menn har åpnet en bok den siste uken.

- Snart finnes et helt samfunn av menn uten utdanning, med lav lønn, med få venner, som er ugifte og ensomme - og helt uinteressante for kvinner. De finnes allerede i dag, men vil bli mange flere når denne utviklingen akselererer, sier Gens ifølge Mozon.no.

Ifølge Statistisk sentralbyrå, drikker menn oftere enn kvinner. Blant menn over 45 år er det ti prosent som drikker mye ofte, mens bare fire prosent av kvinner i samme alder gjør det.

En av fire personer mellom 45 og 66 år, trener aldri. I 2005 var 30 prosent av norske menn og 20 prosent av norske kvinner overvektige.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem