Gå til sidens hovedinnhold

Menn elsker med følelsene

Menn vet hva de føler. Kvinner slår av hjernen under orgasmen.

(Womanweb.no): Det ser ut til å bare være en myte at kvinner elsker med hjernen og menn med underlivet. En undersøkelse viser at det går direkte til følelsene når en mann blir berørt på penis. Til gjengjeld slukker hjernen fullstendig på kvinner når de får orgasme.

Oppdagelsen ble gjort under noen eksperimenter i Holland, hvor par ble bedt om å stimulere hverandre mens hjernen deres ble skannet. For sammenligningens skyld skannet forskerne både par som rørte ved hverandre, par som fikk orgasme og par hvor kvinnen fikk beskjed om å stimulere orgasme. Det ga resultater: Forskerne oppdaget for eksempel at det er forskjell på hvordan menn og kvinner oppfatter berøring av kjønnsorganene deres.

Hos kvinner ga berøringen kun utslag i den delen av hjernen som behandler følelser, mens hos menn var det følelser direkte involvert når stoltheten ble berørt.

-Menn ser det som en stor ting. Tolkningen av hva som foregår er viktig for dem. Kvinner har tilsynelatende ikke den ideen at det er like viktig. Hos kvinnen handler det om følelsen, ikke om tolkningen, sier lederen for undersøkelsen, Dr. Gert Holstege fra Groningen Universitet.

De fant også ut at en stor del av kvinner ”slår av” hjernen når de får orgasme. Kun lillehjernen, som koordinerer bevegelser og som forskere mener spiller en rolle for følelsene, var slått på – hele den bevisste delen av borte. Til sammenligning var den bevisste delen aktiv hos de som faket.

-Man ser en deaktivering av store deler av hjernen, især den følelsesmessige delen; fryktsentrene, sier Dr. Holstege.

-Deaktiviseringen av disse meget viktige delene av hjernen kan være en nødvendighet for å få en orgasme. Når de er redde eller anspent er det vanskelig å ha sex, fordi du er nødt til å gi slipp på deg selv under sex.

Menns hjerneaktivitet ble også studert, men fordi mannens utløsning varer i knappe 20 sekunder, var det stort sett umulig å få brukbare data fra undersøkelsen. Menns lillehjerne reagerer dog som kvinnens under sex. Forskerne mener derfor at mennenes hjerne sannsynligvis reagerer mer eller mindre likt som kvinnenes under selve orgasmen.

Les også:

Slik forstår du mannen

Slik takler dere avstandsforhold

Ikke spis dette på date

Denne saken er laget av www.Womanweb.no

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus