Gå til sidens hovedinnhold

Slik ser herre-pumps ut

Menn i høyhælte sko? Enkelte mener det er på tide.

(SIDE2): Nå er det ikke lenger mye som er forbeholdt for enten menn eller kvinner.

Lenge har høyhælte sko vært kvinners domene, men nå får vi ikke lenger ha dem i fred.

Ifølge Daily Mail er det helt riktig at moterbevisste - og kanskje småeksentriske, menn får ta del i den fantastiske verden av vakre, høyhælte sko.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

I alle fall om du skal følge trendene fra motemetropolen New York.

Nå tenker du kanskje at høyehælte sko på menn vil få en dragqueen-look over seg. Men det er ikke tanken bak.

Skal ikke være jentete
Rådet er at menn skal gjøre skoene til «sine egne», og bruke dem sammen med plagg de vanligvis ville gått med. Enten det være seg jeans, eller dress.

- Jeg var på en fest i går kveld, og der så jeg en gutt i en helt normal shorts, en singlett, og skikkelig røde pumps. Det var alt! Alle andre bare, «Herregud, jeg elsker de skoene!», sier Luke Nero til New York Times.

På et tilfeldig utested møtte avisen guttene Coy Barton (24) og Mark Cramer (25), som begge var iført høye heler.

Allers var antrekket relativt konservativt, og ikke utpreget «jentete».

- Mine sko er fra Steve Madden. Hans er fra Chinese Laundry. Hans koster rundt 670 kroner, mens mine kostet rundt 1000 kroner, sier Barton.

Dette er ikke første gang vi har sett denne trenden. På 70-tallet brukte mange menn platåsko. Stilen ble udødeliggjort av John Travolta i Saturday Night Fever. 70-tallet har vært en hit i motebildet den siste tiden, så da er det kanskje ikke så rart at denne trenden dukker opp igjen.

Tara Nash-King fra Chicandseek.com - en side som selger second hand designerplagg, og som spesialiserer seg på sko og vekser, forteller til Daily Mail at det faktisk er et marked for blant annet Loubotin sko for herrer.

Høyde er makt
Korte menn, for eksempel Nicholar Sarkoza og Tom Cruise, har brukt herresko med litt hæl lenge - av den naturlige grunn at de sikkert ønsker seg noen ekstra centimeter på sokkelesten.

- Jeg elsker høyden. Det er spesielt praktisk når man er på nattklubber. Jeg har høyhælte sko fra både Gucci og Louis Vuitton. Men mange designere har ikke nok høyde for meg. Jeg fant et selskap i Arizona som produserer 38 centimeter høye hæler, sier Gregory Alexander (26).

- Det handler om makt. Jo høyere du er, jo mer synes du. I høye hæler går du påen annen måte, og det får bena dine til å se bedre ut.

Her opptrer «X Factor» deltager Dexter Haygood for dommerne i høye hæler:

HTML EMBED
Reklame

NÅ: Gjør julegavekupp hos to friluftsgiganter