Gå til sidens hovedinnhold

Menn takler avvisningen bedre

Bevisste kvinner går på byen og jakter på menn, på samme måte som menn jakter på kvinner. Mennene har århundrets erfaring når det gjelder å bli avvist, men det later til at kvinner har vanskeligere for å tåle den delen av leken.

Gutter har mannet seg opp til å gå over dansegulvet og bukke for den jenta han syntes var penest, som så hyggeligst ut, eller som han håpet ville si ja. Gutter har lært seg pinen ved å tusle seg tilbake, eller gå til neste jente, for å gjøre ydmykelsen dobbel når hun også har målt ham opp og ned for deretter å riske fnisende på hodet.

Takler kvinner å bli avvist?
Gutter og menn vet at når de prøver å be om noe, risikerer de å få nei. Nå har de fnisende jentene blitt kvinner, tatt jegerhabitten på og gitt seg ut på byen. Hvordan takler kvinner å bli avvist? Dårlig! Og menn er faktisk også bundet av rollen i den grad at de aksepterer tilbud fra kvinner de ikke føler seg tiltrukket av. Det hører til den potente mannsrollen å nedlegge ethvert bytte som kommer i ens vei. Men det er ikke alltid like fristende når en ikke vet om en selv er jeger eller bytte.

Selv om menn drømmer om å bli forført, kan de snart komme i den posisjon at de må bestemme seg for om de skal la seg forføre av ren høflighet, eller tillate seg, som kvinnene, å si nei. Det er i grunnen ganske underlig at kvinner forestiller seg at hvis en mann ikke vil la seg forføre av henne, så er det mannen det er noe galt med! Ikke det at jeg tror kvinner har så fantastisk selvtillit, men rollene har faktisk vært slik at en kvinne bare har kunnet vifte med lillefingeren, så har hun hatt en elsker. Menn har til og med betalt for det.

Kåthet og lengsler
Kvinner av mange kategorier går nå på byen med forføreriske hensikter. Situasjonen er fylt av motsetninger: Mens noen kvinner selger kroppen sin dyrt til menn som er villige til å betale, byr andre kroppen sin frem gratis til menn - som kanskje betakker seg. Den første kategorien møter forakt, den andre beundres og respekteres som bevisste og frigjorte kvinner. Det tilsynelatende paradoks har sin forklaring - enhver mann vet at hos den første gruppen kvinner, er prisen avgjort der og da, hos den andre gruppen, er prisen ofte mye høyere.

I det seksuelle spill finnes mange motiver. Det nattlige spill på byens restauranter har mye med kåthet å gjøre, dernest dreier det seg om lengsler etter kjærlighet, nærhet, etter noen som lever bare for meg. I det seksuelle møte finnes mange spørsmål og svar: Et ja eller et nei, kan være svar på et spørsmål om å dele natten sammen, eller om å dele hele livet. Hvis du ikke takler svaret, bør du kanskje finne ut om spørsmålet ditt er tydelig nok.

Siste saker fra Mozon.no
Etter tsunamien: Sorg og sykdom
Vill, villere, bringebær
Gode tips mot fyllesyken
Har du grunn til å være sjalu?
Tistler leger utskeielsene fra nyttårsaften

Kommentarer til denne saken