Gå til sidens hovedinnhold

Mer A-Com til Norge

Oppkjøpet av Spits er i boks, og nå kommer svenskene til Oslo.

Det svenske reklamekonsernet A-Coms kjøp av norske Spits er nå godkjent av A-Coms styre og svenskene har fått kontroll over mer enn 90 prosent av aksjene i Spits.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Nå begynner planene for det sammenslåtte selskapet å materialisere seg.

Fem svenske selskaper til Norge
NA24 Propaganda har tidligere skrevet at mediebyrået Bizkit er i ferd med å etablere seg i Oslo. Mediebyrået får selskap av fire andre A-Com-selskaper. Trackster (relasjonsmarkedsføring), Differ (konsulentselskap innen merkevare- kommunikasjon), Brand Support (salgsutvikling) og NMA (kommunikasjonseffekt), skal alle i gang i Norge etter sommeren.

- Det har vært planlagt en stund. Det er ikke alt som skal være så stort, men vi ser på de praktiske løsningene med hensyn til samlokalisering og lignende nå, sier A-Coms konsernsjef Fredrik Sandelin til NA24 Propaganda.

Tre norske til Sverige
De tre norske selskapene som skal starte i Sverige er Opinion (som allerede har et lite Stockholms-kontor), Virtual Garden og Tibe.

Nå starter arbeidet med å avliste Spits fra børsen i Oslo, og deretter få sidenotert A-Com på samme børs.

- Vi håper å få dette til å falle nokså likt, slik at vi holder tilstedeværelsen på børsen i Norge. Det er imidlertid opp til børsen å bestemme tidspunktet for dette, men det er et mål vi arbeider etter, sier Sandelin.

Bedre oppmerksomhet
Sandelin sier de får langt mer oppmerksomhet fra finansmiljøet etter kjøpet av Spits.

- Jeg er stadig ute og holder presentasjoner for analytikere og meglerhus. Det er flere som har begynt å følge oss, og senest denne uken kom en ny analyse, fra et av de meglerhusene som ikke har fulgt oss før. Det er klart at det er mer interessant å følge et middels stort selskap enn to små, som var situasjonen før kjøpet, sier Sandelin.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien