Gå til sidens hovedinnhold

Mer keramisk på kjøkkenet

Er du lei av å kvesse knivene dine hele tiden? Nå kommer helt nye og lette keramiske kniver på markedet i Norge.

Bare diamanten er et hardere materiale enn denne keramiske legeringen, skryter det japanske selskapet Kyocera. Under en presentasjon i Oslo tirsdag viste de frem en serie kniver.

Håndlaget

Keramisk materiale brukes i alt fra biler til kokeplater, men presenteres først nå som kniver. Knivbladene er håndlaget i Japan og trengs ikke å slipes veldig ofte. Brukes knivene profesjonelt, bør de sendes inn til sliping etter fire år. På grunn av produktets hardhetsgrad må det brukes et diamanthjul for å få dem skarp igjen.

For de av oss som ikke bruker all vår tid på kjøkkenet vil knivens skarphet kanskje strekke seg til over ti år. Dermed blir den et godt alternativ til de vanlige knivene av stål.

Supplement

Selskapets tyske salgsrepresentant mener allikevel at disse knivene bare er et supplement til de knivene vi har på kjøkkenet i dag.

- Denne kniven er veldig lett og mangler da den tyngden man trenger for å kutte igjennom kjøtt og bein. Når det gjelder fisk og grønnsaker er den derimot helt suveren, sier Jens Huber fra Kyocera til Side2.

Symbol på renhet

Kniven kommer på markedet med både hvitt og sort blad. Den hvite er allerede blitt en suksess i Asia, der hvitfargen er et symbol på renhet. Den sorte varianten selger så langt best i Tyskland og i USA.

Disse knivene har ellers ingen glatt og ren flate, men er mer ruglete. Det ujevne bladet legger allikevel ikke igjen noen smak, så her går det fint an å gå fra løk til eple.

Bare skyll

Bladet trenger bare å bli skylt med varmt vann og så bli tørket. Vaskemaskin er også for denne kniven et tabu.

Prisen vil ligge på rundt 400 kroner for den minste, til 1200 kroner for den største i serien.

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken