Gå til sidens hovedinnhold

Mer olje enn vi trodde

Det er mer olje i Barentshavet enn tidligere antatt.

Oljedirektoratet (OD) har oppjustert anslagene med hele 20 prosent på hvor mye uoppdaget olje som finnes i Barentshavet. Ifølge Nordlys vil dette komme frem i en ressursrapport OD legger fram om noen dager. Konstituert oljedirektør Bente Nyland slapp nyheten på konferansen Petro 2007 i Harstad torsdag, skriver avisen.



– Både funnene på Goliat og Nucula i løpet av det siste året har vært med på å føre til at vi nå justerer opp anslagene fra 400 til 480 millioner standard kubikkmeter olje i Barentshavet, sier Nyland til Nordlys.



– De nye anslagene viser at Barentshavet har et større potensial for olje enn hele Norskehavet, og begynner å bli nesten like stor som det som finnes i Nordsjøen. Men fortsatt er nok Barentshavet en gassprovins, sier Nyland.



Til sammenligning er de totale petroleumsressurser på norsk kontinentalsokkel beregnet til 13 milliarder standard kubikkmeter. Av dette er om lag 35 prosent pumpet opp og solgt. Rundt en firedel er oppdaget, mens en firedel er uoppdaget, skriver NTB.

Reklame

NÅ: Stort salg på sport og friluft

Kommentarer til denne saken