Gå til sidens hovedinnhold

Mer regn i vente

Til kvelden må vi igjen belage oss på mye regn. I dagene fremover står lavtrykkene i kø.

Til nå i september har det kommet 338,6 millimeter nedbør i Bergen. Normalen for hele september måned er 283 millimeter, så vi ligger altså allerede langt foran denne, vel halvveis i måneden.

Og utsiktene i dagene som kommer er heller ikke lyse. Allerede i kveld kan vi vente oss til dels store mengder regn, er varselet fra meteorologene.

- Det vil begynne å regne en gang mellom klokka 18 og 21. I løpet av 5-6 timer vil det da komme 15-20 millimeter regn, sier meteorolog Frode Korneliussen ved Storm Weather Center til ibergen.no.

Han forteller at nedbøren vil roe seg rundt midnatt, og at det i morgen vil gå over til regnbyger med opphold innimellom.

Lavtrykk i kø
Heller ikke de neste dagene bør du ta sjansen på å la paraplyen eller regntøyet bli liggende hjemme.

- Det ser dårlig ut fremover. Vi har mange lavtrykk på gang, sier Korneliussen.

På torsdag kommer et nytt lavtrykk. Ifølge Korneliussen er det restene av den tropiske orkanen «Ophelia» som vil ramme oss.

- Det blir bra med nedbør. En typisk bergens høstdag, sier Korneliussen, og legger til at orkanen er omgjort til et lavtrykk som kan gi stiv kuling langs kysten av Hordaland. Lenger nord på Vestlandet, rundt Stadt, kan det bli liten storm.

Ifølge meteorologen er det få lyspunkt i vente. Høsten ser ut til å ha kommet for alvor, og lavtrykkene står i kø. Etter at restene av «Ophelia» har gitt seg, kommer det et nytt lavtrykk fredag. Og elendigheten ser ut til å fortsette også neste uke.

- Da kan det bli opphold og kanskje litt sol innimellom. Men det er lavtrykkene som ser ut til å ville dominere også neste uke, sier Korneliussen. Han understreker at dette er prognoser utfra hvordan det ser ut nå, og at det fortsatt er et stykke frem til neste uke.

Reklame

Kurs: Slik handler du Bitcoin