Gå til sidens hovedinnhold

Mer skitt hos kvinner enn menn

Kvinner har tre til fire ganger så mye bakterier på og rundt kontorpulten enn menn.

(SIDE2): Professor Charles Gerba mener en gjennomsnittelig kontorpult har 400 ganger mer bakterier enn et gjennomsnittelig toalettsete på en arbeidsplass.

Kvinner er verst
Kontorpulten din huser i tillegg flere bakterier enn arbeidsplassens pauserom. Er du kvinne er sannsynligheten for at pulten din er mye mer skitten enn dine mannlige kollegaer sine.

Kvinner har tre til fire ganger mer bakterier i, på og rundt pulten, telefonen, dataen, tastaturet, i skuffen og på personlige eiendeler enn det menn har. Det viser en studie fra University of Arizona, ifølge nyhetsbyrået AP.

Kvinner virker renere
Professor Charles Gerba undersøkte mer enn 100 kontorer i New York, Los Angeles, San Francisco, Oregon og Washington.

- Jeg trodde at menn skulle være verre bakteriespredere. Men kvinner har mer kontakt med små barn, har mat ved pulten og det siste problemet er sminke, sier Gerba.

Gerba påpeker at kvinners pult stort sett ser renere ut. Men kvinner har rikelig med små gjenstander, sminke, håndkrem, sminke og vesker som får bakteriene til å spre seg.

Mat huser rikelig med mikroorganismer og det er mer vanlig at kvinner har mat ved pulten. Gerba mener det er 75 prosent av kvinnene i studien som har noe å knaske på ved pulten.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem