Gå til sidens hovedinnhold

Mer spill på biblioteket

Bibliotekene må gå nye veier for å tiltrekke seg unge mennesker.

(Spillmagasinet): Husker du sist gang du var på biblioteket? Og nei, turer med skolen teller ikke.

Jeg klarer ikke det, og nå har en rekke amerikanske akademikere funnet ut av hvordan de tror bibliotekene (med fokus på universitetsbiblioteker) kan tiltrekke seg flere unge mennesker. Hovedtanken er at den gamle hierarkiske strukturen, hvor biblioteket er bygget opp rundt bibliotekarene som igjen svarer etter tur, må bort.

Forskeren James Paul Gee mener at spesielt de som spiller dataspill sjelden leser manualen før de setter i gang, og at bibliotekene må tilpasse seg disse.

- Både verktøyene studentene bruker på biblioteket og bibliotekarene bør være tilpasset dette. I tilegg bør studentene belønnes på et eller annet vis selv om de ikke finner det de leter etter, slik som ofte er tilfelle i spill.

George M. Needman, som jobber for de amerikanske bibliotekene på nettet, mener at bibliotekarene må endre måten de lærer bort ting på

- Bibliotekarens rolle som kunnskapsformidler er like død som Elvis. Istedenfor å lære bort ting før studenten begynner å jobbe, bør de hjelpe til mens studenten jobber og i tillegg snakke på samme måte som studentene. De bør heller prate om tips og triks enn å være veldig formelle.

Needman har også en rekke andre forslag til hva bibliotekarene bør gjøre. Blant annet mener han at de må være åpne for andre måter å løse et problem på, være tilgjengelige døgnet rundt (for eksempel ved hjelp av et lynmeldingsprogram), og spille mer spill for å lære seg hvordan mange av studentene tenker.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden