Gå til sidens hovedinnhold

Dieseltabbe for Mercedes

Mercedes skulle få amerikanerne til å velge diesel, men må i stedet kalle tilbake flere tusen biler.

Bare 6 prosent av amerikanske biler er drevet av diesel, mens andelen i en rekke europeiske land for lengst er passert 50 prosent.

I Norge er mer en sju av ti nye biler ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken nå drevet av diesel.

Hittil har diesel vært regnet som et «skittent» drivstoff i USA. Den vanlige oppfatningen blant amerikanere flest er at diesel er best egnet til å drive lastebiler.

Den store differansen i dieselandel har europeiske bilprodusenter, og i første rekke de tyske, merket seg. Blant annet har flere av dem gått sammen for å utvikle dieselavgassrensing som innfrir kravene i staten med de laveste utslippsgrensene, nemlig California.

Vil gjøre diesel stuerent
I fremste rekke i satsingen på å utbre tyske dieselbiler i USA har Mercedes gått. Statusmerket har siklet etter posisjonen Lexus har skaffet seg i USA med merkets hybridbiler.

Hybridene, som kombinerer kraftleveranser fra både bensinmotor og elektromotor, har klart lavere forbruk enn en like sterk bil kun drevet av bensinmotor.

Motorproblemene beskrives av tyske medier som «massive». En sensorfeil gjør at bilene ikke leverer de kreftene den skal, og i verste fall lar ikke motoren seg starte.

Amerikanske trafikksikkerhetsmyndigheter har oppgitt at tilbakekallingen gjelder 9000 biler. En Mercedes-talsperson vil imidlertid ikke bekrefte dette tallet.

Flest SUV-er
Bilene som omfattes av tilbakekallingen, er SUV-ene ML- og GL-klasse, flerbruksbilen R-klasse samt E 320 Bluetec (Bluetec er navnet på den nye avgassrensingen), melder DPA. Samtlige biler er av modellår 2007.

I alt solgte Mercedes rundt 12.000 dieseldrevne biler i USA i fjor.

Eksperter antar at dieselandelen i USA vil stige til rundt 15 prosent innen 2015.

Mer om bil og trafikk finner du i Bilmagasinet.

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial

Kommentarer til denne saken